2021-07-14 12:05:02
Φωτογραφία για Μεσογαίας Νικόλαος: «Ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς υπήρξε ομολογητής της πίστης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας»
Στον μεγάλο θεολογικό άνδρα, όπως τον χαρακτήρισε, μακαριστό Επίσκοπο πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης, κυρό Αθανάσιο, ο οποίος εκοίμηθη χθες σε ηλικία 83 ετών, αναφέρθηκε μιλώντας στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και την Μαρία Γιαχνάκη, o Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Ο Σεβασμιώτατος σκιαγράφησε τα βασικά σημεία της ζωής και της θεολογίας του μακαριστού Ιεράρχη. Αρχικά, αναφέρθηκε στη πρώτη γνωριμία τους, το μακρινό 1987 στην Αμερική, καθώς και στα δύσκολα χρόνια του πολέμου στη Βοσνία στις αρχές της δεκαετίας του 90.

«Υπήρξε ομολογητής απέναντι στην πίστη και την Ορθόδοξη Εκκλησία» υπογράμμισε, ενώ κληθείς να σχολιάσει το μεγαλείο της θεολογίας του μακαριστού Επισκόπου ανέφερε πως θαύμαζε τη στερεότητα της θεολογικής του παιδείας και του θεολογικού λόγου του. «Για μένα είναι μια πάρα πολύ δυνατή πολυδιάστατή θεολογική προσωπικότητα των τελευταίων ετών», είπε.

«Υπήρξε ελέυθερος άνθρωπος. Δεν έμπαινε σε καλούπια……. Ήταν Σέρβος στην καταγωγή, Ρωμιός στη ψυχή, Ορθόδοξος στην πίστη και οικουμενικός στην καρδιά και στο όραμά του», τόνισε.

ΑΚΟΥΣΤΕ:

   

Πηγή: pemptousia
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ