2021-07-14 17:37:17
Φωτογραφία για Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια και σε ποιο τμήμα
Στις 19 Ιουλίου θα γίνουν δοκιμαστικά δρομολόγια στο Μετρό Θεσσαλονίκης, στο κομμάτι από το Αμαξοστάσιο έως το σταθμό "Συντριβάνι".

Την Δευτέρα 19 Ιουλίου, ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια των συρμών του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από το Αμαξοστάσιο έως το σταθμό «Συντριβάνι», σύμφωνα με το grtimes.gr.

Μάλιστα την Τρίτη (13/07) ολοκληρώθηκε η ενεργοποίηση της ηλεκτροδότησης της Γραμμής 1 του Μετρό και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ηλεκτροδότηση της Γραμμής 2, αφού προηγηθεί ο έλεγχος περιτυπώματος συρμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το επόμενο διάστημα η Aττικό Μετρό Α.Ε. αναμένεται να δημοπρατήσει την προμήθεια 15 συρμών για την Επέκταση Καλαμαριάς, εργολαβία ανεξάρτητη από αυτής της Βασικής Γραμμής.

Μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί οι 14 από τους 18 συρμούς που θα κινούνται στη βασική γραμμή, ενώ ο 15ος συρμός θα παραληφθεί στις επόμενες λίγες ημέρες. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και οι 18 driverless συρμοί του Μετρό.


Στόχος της Αττικό Μετρό Α.Ε. και του αναδόχου, σύμφωνα με το GRTimes.gr, ήταν να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια μέσα στο καλοκαίρι.

Η σιδηροδρομική επιδομή έχει στρωθεί μέχρι και το σταθμό «Αγία Σοφία» ενώ στην παρούσα φάση οι εργασίες συνεχίζονται με κατεύθυνση το σταθμό «Βενιζέλου».

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι θεωρείται βέβαιο πως η επιδομή θα έχει κατασκευαστεί ως τον τερματικό του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα, αναμένεται να περιοριστούν οι εργοταξιακές καταλήψεις από την περιοχή του σταθμού «Πανεπιστήμιο» και προς το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

sputniknews.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ