2021-07-18 00:03:15
Φωτογραφία για Ποια άλλα νησιά κινδυνεύουν να κοκκινίσουν μετά τη Μύκονο - Η διασπορά σε αριθμούς
 

Μετά το μίνι lockdown 10 ημερών στη Μύκονο με απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής, ο κώδωνας του κινδύνου "χτυπά" και άλλα ελληνικά νησιά που κινδυνεύουν να γίνουν "κόκκινα", εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Τα στοιχεία της πορείας του κορονοϊού σε Πάρο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ίο είναι ενδεικτικά της διασποράς που υπάρχει στα συγκεκριμένα τέσσερα νησιά.

Η "πορτοκαλί" Πάρος

Όπως φαίνεται παρακάτω, μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες τα τρία ενεργά κρούσματα στο νησί των Κυκλάδων εκτινάχθηκαν στα 131.

1 Ιουλίου: 3 ενεργά κρούσματα

7 Ιουλίου 9 ενεργά κρούσματα

16 Ιουλίου: 131 ενεργά κρούσματα

Οι… γάμοι "κοκκινίζουν" την Κρήτη

Σε έναν μήνα τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ηρακλείου δεκαπλασιάστηκαν, με τους γάμους και τις δεξιώσεις που ακολουθούν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διασπορά σε όλη την Κρήτη:


18 Ιουνίου: 63 ενεργά κρούσματα

16 Ιουλίου: 665 ενεργά κρούσματα

Εικοσαπλασιάστηκαν σε έναν μήνα τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ρεθύμνου:

17 Ιουνίου: 33 ενεργά κρούσματα

16 Ιουλίου: 703 ενεργά κρούσματα.

Την ίδια ώρα, αρμόδιες πηγές δεν αποκλείουν ακόμη και την επίταξη των κλινών ξενοδοχείων στη περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουρίστες θετικοί στη νόσο Covid-19 που δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες!

Κάτι αντίστοιχο συνέβη σε έναν 17χρονο Ιταλό ο οποίος δεν μπορούσε να βρει δωμάτιο στην Άνω Μέρα, καθώς το ένα ξενοδοχείο καραντίνας δεν έχει άλλες ελεύθερες κλίνες, με αποτέλεσμα ο νεαρός να φιλοξενηθεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Σήμερα ευτυχώς βρέθηκε κλίνη για να παραμείνει σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Μύκονο, πάνω από 12 μεγάλα ανεξέλεγκτα ιδιωτικά κορωνοπάρτι, γίνονταν κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα σε βίλες, απόμερα σημεία, συνωστισμοί στα σοκάκια, στις παραλίες και τα μεγάλα κλαμπ, ενώ η …μαζική απόβαση τελειόφοιτων μαθητών λυκείου, που ταξίδεψαν στο νησί για να γιορτάσουν το καλοκαίρι με …"ξέφρενα" πάρτι, είναι οι αιτίες της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στο νησί των ανέμων που προκάλεσε την αυστηρή επιτήρηση του και τον "αποκλεισμό" του από στεριά και από θάλασσα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ