2021-08-02 18:36:20
Φωτογραφία για Εγκρίθηκαν  2,5 δισεκατομμύρια για υποστήριξη των γερμανικών σιδηροδρόμων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για ένα πακέτο στήριξης 2,5 δισ. Ευρώ της γερμανικής κυβέρνησης για την υποστήριξη του σιδηροδρομικού τομέα τα επόμενα χρόνια. Τα χρήματα θα ωφελήσουν τόσο τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές όσο και τις επιβατικές μεταφορές.

Της Esther Geerts

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της αποζημίωσης που μπορούν να λάβουν οι αερομεταφορείς όταν χρησιμοποιούν το σιδηρόδρομο. Αυτό φέρνει την αποζημίωση που οι μεταφορείς εμπορευμάτων και οι μεταφορές επιβατών μπορούν να αναμένουν το πολύ 98 %. Το μέτρο ενίσχυσης ισχύει έως τις 31 Μαΐου 2022 και αποσκοπεί να διασφαλίσει ότι ο σιδηροδρομικός τομέας δεν θα χάσει μερίδιο αγοράς στις οδικές μεταφορές.

Κόστος χρήσης 

410 εκατομμύρια είναι τώρα διαθέσιμα σε αυτό το δεύτερο μέτρο και είναι μια προσαρμογή στο σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για το 2018 να αποζημιώσει τους φορείς εκμετάλλευσης σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών για το κόστος χρήσης των γερμανικών γραμμών
. Εκείνη τη στιγμή, συμφωνήθηκε να διατεθούν 350 εκατομμύρια ευρώ για αυτό έως και το 2023. Με προσαρμογή, το ποσό αυτό θα αυξηθεί σε 410 εκατομμύρια για την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2020, έως τις 31 Μαΐου 2021. Αυτό επίσης σημαίνει ότι η αποζημίωση που μπορούν να αναμένουν οι μεταφορείς εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι το πολύ 98 %.

Το μέτρο είχε ήδη τροποποιηθεί νωρίτερα, επίσης, τον Μάιο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αύξηση του διαθέσιμου ετήσιου προϋπολογισμού για το 2021 από 350 σε 567 εκατομμύρια ευρώ.

Δυσκολίες του κορονοϊού

«Με τα μέτρα που υιοθετήθηκαν, η μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών στη Γερμανία μπορεί να αμυνθεί καλύτερα από τις δυσκολίες που προκαλεί η κρίση του κορονοϊού. Αυτά τα βήματα θα πρέπει να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους έναντι άλλων τρόπων μεταφοράς, κάτι που είναι επίσης σύμφωνο με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας », δήλωσε η Margrethe Vestager, αρμόδια για την πολιτική του ανταγωνισμού Επιτροπή του Επιτρόπου, την περασμένη Παρασκευή.

https://www.railfreight.com/railfreight/2021/08/02/2-5-billion-german-rail-support-approved/

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ