2021-08-10 10:40:05
Φωτογραφία για Ο Κωνσταντίνος Αργυρός μιλάει για τον διχασμό του εμβολιασμού...

 



Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο ΒΗΜΑgazino και τον δημοσιογράφο Γιώργο Νάστο. Ανάμεσα σε άλλα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη για όλους εμπειρία με την πανδημία του κορονοϊού καθώς και τον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19.

Ποια είναι η εμπειρία σου από τις συναυλίες εφέτος το καλοκαίρι; Είναι αμήχανη η συνθήκη λόγω των μέτρων;

Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση στην οποία προσπαθούμε να προσαρμοστούμε όλοι. Είναι δύσκολο να βάζεις περιορισμούς στη διασκέδαση, καθώς πρόκειται για μια κοινωνική ανάγκη που εξ ορισμού έχει να κάνει με την κοινωνικοποίηση των ανθρώπων και συνεπώς τη συνάθροιση. Παρ’ όλα αυτά, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που υπάρχουν όσον αφορά τη δημόσια υγεία, οφείλουμε να εναρμονιστούμε στους κανόνες και στις οδηγίες των αρμοδίων. Όσο άχαρο κι αν είναι αυτό, το μέλημα μας είναι να εξαλείψουμε την επικοινωνία μας με το κοινό και να φροντίσουμε να διατηρήσουμε τη δια ζώσης επαφή. Είναι αυτή που μας δίνει κίνητρο και δύναμη για τη συνέχεια.

Πως βλέπεις τον διχασμό που επικρατεί με αφορμή τον εμβολιασμό; 

Δεν μου αρέσει αυτός ο ορισμός του διχασμού. Πιστεύω ότι μια κοινωνία προχωρεί μπροστά όταν δίνεται προτεραιότητα στην έννοια του συνόλου. Θεωρώ απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν η επιφύλαξη και ο φόβος ορισμένων ανθρώπων προς κάτι καινούργιο, αλλά νομίζω ότι η επιστήμη και η τεχνολογία προχωρούν, οι κοινωνίες εξελίσσονται, επομένως θα πρέπει να ακολουθούμε τα σημάδια που θα μας δείξουν τον δρόμο της εξέλιξης και με αυτόν τον τρόπο να καθησυχάσουμε τη μερίδα των ανθρώπων που το βλέπουν με δυσπιστία.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ