2021-08-12 09:16:17
Φωτογραφία για DB Cargo: 190 τρένα ακινητοποιήθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της απεργίας
Η απεργία των μηχανοδηγών που συνεχίζεται στη Γερμανία έπληξε επίσης τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές. Επί του παρόντος, 190 φορτηγά τρένα βρίσκονται σε ακινησία. Η DB Cargo προσπαθεί, τουλάχιστον, να συνεχίσει να τρέχει τα τρένα που είναι ζωτικής σημασίας για την προμήθεια σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και βιομηχανικών χώρων.

Νίκος Παπατόλιος

Η DB Cargo εξέφρασε ανοιχτά τους φόβους ότι η απεργία της GDL θα μπορούσε να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. Η Γερμανία είναι ένας ευρωπαϊκός σιδηροδρομικός εμπορευματικός κόμβος που συνδέει ολόκληρη την ήπειρο και αποτελεί κόμβο για διηπειρωτική κίνηση, είτε από την Κίνα είτε από άλλους προορισμούς μέσω των γερμανικών λιμένων.

Επιπλέον, η απεργία που θα μπορούσε να συνεχιστεί μετά την Παρασκευή 13 Αυγούστου μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, με τους πελάτες να μετατοπίζονται σε οδικές μεταφορές για να μεταφέρουν το φορτίο τους. Σε κάθε περίπτωση, αφήνοντας στην άκρη τη διαφορά μεταξύ της DB και της GDL, η ίδια η απεργία θα μπορούσε να γίνει η διώρυγα του Σουέζ στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές.


Συνεργασία με άλλες εταιρείες

Επί του παρόντος, 190 τρένα είναι ακινητοποιημένα στη Γερμανία, με τα αποτελέσματα των απεργιών να έχουν εθνικό χαρακτήρα. Παρ 'όλα αυτά, η DB Cargo αγωνίζεται να κρατήσει τα τρένα όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο πρώτος στόχος του υπό αυτές τις συνθήκες είναι να περιορίσει στο ελάχιστο τις διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού βιομηχανικών χώρων και σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία συνεργάζεται με γερμανικές ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρείες ή εταιρείες από άλλες χώρες για να εξασφαλίσει τη λειτουργία των τρένων όπου είναι δυνατόν.

https://www.railfreight.com/railfreight/2021/08/11/db-cargo-190-trains-immobilised-during-first-day-of-strike/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ