2021-08-13 21:36:25
Φωτογραφία για Τριγωνέλλα, ένα από τα παλαιότερα φαρμακευτικά βότανα του πλανήτη
Φαρμακευτικές χρήσεις και ιδιότητες της τριγωνέλλας

 Τα οφέλη για την υγεία και οι φαρμακευτικές ιδιότητες των φυτικών τροφίμων είναι γνωστά από την αρχαιότητα, ιδιαίτερα τα βότανα έχουν μακροχρόνια χρησιμότητα στη θεραπεία εκφυλιστικών ασθενειών.

Το Fenugreek – Trigonella foenum-graecum Linn. είναι ένα βραχύβιο ετήσιο φαρμακευτικό βότανο, ένας σπόρος-μπαχαρικό που χρησιμοποιείται εκτενώς σε διάφορα μέρη του κόσμου ως βότανο,

τροφή,

μπαχαρικά και φάρμακο.

Το Fenugreek θεωρείται ως ένα από τα παλαιότερα φαρμακευτικά βότανα και πολλές από τις ιδιότητές του, οι οποίες προάγουν την υγεία αναφέρονται από όλους τους μεγάλους γιατρούς και φαρμακολόγους της αρχαιότητας και από τις περισσότερες παραδοσιακές ιατρικές, όπως η Αγιουρβέδα και η παραδοσιακή κινεζική ιατρική. 

Οι έρευνες για τη χημική σύνθεση και τις φαρμακολογικές δράσεις της τριγωνέλλας γνώρισαν μια αναγέννηση τα τελευταία χρόνια.

Εκτεταμένη προκλινική και κλινική έρευνα και μια σειρά επιδημιολογικών μελετών και εργαστηριακών ερευνών έχουν ξεδιπλώσει τις βιολογικές δράσεις της τριγωνέλλας και έχουν σκιαγραφήσει τις φαρμακευτικές χρήσεις της, οι οποίες read more:https://botanologia.gr/trigonella-ena-apo-ta-palaiotera-farmakeytika-votana-toy-planiti/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ