2021-08-21 14:12:38
Φωτογραφία για 4  DIY Ιδέες για τον αριθμό - οδό του σπιτιού
Οι τυποποιημένες πινακίδες με τα νούμερα, στην πλειοψηφία τους και αν δεν τις ....χρυσοπληρώσετε, δεν είναι και ό,τι πιο  πιο όμορφο ειδικά για ορισμένες κατηγορίες σπιτιών όπως μονοκατοικίες, εξοχικά, κλπ.

Όμως ακόμη και σε πολυκατοικίες μπορεί θαυμάσια να τοποθετηθεί μια αντίστοιχη χειροποίητη και πιο πρωτότυπη πινακίδα, πλαισιωμένη ή όχι με κάποιο πρόσθετο στοιχείο, ανάλογα με το τι ταιριάζει καλύτερα στο σημείο εισόδου, τα υλικά που κυριαρχούν στο σύνολο της οικοδομής και φυσικά σε μέγεθος τέτοιο που θα είναι ευδιάκριτη ανάλογα με τον τρόπο που είναι διαμορφωμένη η είσοδος του σπιτιού.

1.  Ξύλινο πάνελ

Ένα ενιαίο κομμάτι ή ενωμένα 2-3 κομμάτια φτηνού ξύλου ή και παλετόξυλα.

Μπορούν να βαφτούν σε όποια απόχρωση θέλετε, με βερνίκι ξύλου ή χρώμα, ενώ αριθμούς σε όποιον τύπο-μέγεθος-χρώμα θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με σφραγίδες-πινακίδες κλπ και θα τους κολλήσετε στο ξύλο με πιστόλι σιλικόνης ή μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης. 


2.  Ξύλινο πάνελ με ζαρντινιέρα

Πολύ ιδιαίτερη και όμορφη κατασκευή που μπορεί να "σταθεί" σε κάθε τύπο κατοικίας αστικής ή εξοχικής, μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες, 

σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο και τι σας αρέσει περισσότερο.

 Με τέσσερα κομμάτια ξύλα-φαρδιές σανίδες καρφωμένα μεταξύ τους δημιουργείτε ένα "κουτί" που θα καρφώσετε ή θα κολλήσετε πάνω σε ένα ξύλινο πάνελ. 

Το κουτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κανονικό γλαστράκι, αφού το ντύσετε εσωτερικά με χοντρό νάϋλον πριν την τοποθέτηση του χώματος ή σαν κασπώ για να τοποθετήσετε 1-2 μικρά γλαστράκια με τα πιατάκια τους.

Τα παχύφυτα είναι τα καταλληλότερα φυτά και για αυτήν την χρήση, ενώ οι διακοσμητικές λεπτομέρειες της κατασκευής είναι θέμα επιλογής.

Π.χ οι αποχρώσεις στο σύνολο ή και ανά σημεία με το βερνίκι ξύλου ή το χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε, κάποια πρόσθετα μεταλλικά στοιχεία,  ένα αλουμινένιο πλαίσιο για το πάνελ κλπ. 

Αν το προτιμάτε οι αριθμοί μπορούν να κολληθούν και απευθείας πάνω σε ένα ξύλινο ή και μεταλλικό κουτί/ζαρντινιέρα που θα κρεμαστεί στον τοίχο και επίσης μπορεί να βαφτεί σε όποια απόχρωση ή με όποιον τρόπο/τεχνοτροπία θέλετε. 

Σε μονοκατοικίες η ζαρντινιέρα σε μια τέτοια σύνθεση/πάνελ μπορεί να αντικατασταθεί  από το κουτί για την αλληλογραφία ή να συνδυαστεί με ένα φωτιστικό. 

3.  Ψηφιδωτό

Επίσης πολύ ιδιαίτερος τρόπος για να φτιάξετε μια πραγματικά ...μοναδική πινακίδα σε όποιο γενικό σχέδιο, αποχρώσεις, σχήμα  και μέγεθος εσείς θέλετε, χρησιμοποιώντας κανονικές ψηφίδες, πετρούλες ή σπασμένα πλακάκια κλπ.

Εδώ θα βρείτε βήμα-βήμα οδηγίες για την κατασκευή μια τέτοιας πινακίδας με αριθμό. 

4.  Κεραμικό πλακάκι

Κολλήστε τους αριθμούς-διεύθυνση πάνω σε ένα απλό λευκό κεραμικό πλακάκι ή αναζητείστε σε καταστήματα με πήλινα ή είδη κήπου τα πλακάκια που έχουν σχήμα διακοσμητικής πινακίδας.

Με ζωγραφική ή το πιο απλό με decoupage δημιουργείστε στα κενά από τους αριθμούς σημεία όποιο σχέδιο εσείς θέλετε, οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε σε μοτίβα, σχήματα και αποχρώσεις είναι θέμα επιλογής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ