2021-08-25 11:54:03
Φωτογραφία για Θαύματα της Παναγίας της Παντανάσσης στην Ι. Μ. Αγίας Τριάδος στο Ταράσκοβο της Ρωσίας
Ακολουθούν αποσπάσματα επιστολής προς την Ι.Μ.Μ. Μονή Βατοπαιδίου για θαύματα της Παναγίας της Παντανάσσης:

Από το βιβλιαράκι που εξέδωσε η ανδρική Ιερά Μονή με τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου Παντανάσσης δημοσιεύουμε τα θαύματα της Παντανάσσης.

«Από όλη τη Ρωσία καταφθάνουν προσκυνητές στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος ελπίζοντας στο έλεος του Θεού, το οποίο πλούσια αναβλύζει η θαυματουργή εικόνα της Παντανάσσης. Η εικόνα αγιογραφήθηκε το 2000 στην Αικατερινμπούργκ για το καθολικό (κεντρικό ναό) της Μονής. Το πρωτότυπο της εικόνας βρίσκεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

1. Η δούλη του Θεού Όλγα από το Βέρχνοε Σάλντο θεραπεύθηκε από γυναικεία αρρώστια το Μάϊο του 2004 και αφιέρωσε ένα δαχτυλίδι.

2. Μια νεαρή κόρη αρρώστησε με κάτι αόριστο. Μή λαμβάνοντας βοήθεια από τους ιατρούς την έφεραν στο χωριό Ταράσκοβο οι γονείς της και προσκύνησε τη θαυματουργό εικόνα της Παντανάσσης. Επιστρέφοντας στο σπίτι, τη νύχτα η κοπέλα αισθάνθηκε πολύ άσχημα. Άρχισε να κάνει εμετούς, είχε παροξυσμούς που συνοδεύονταν με βογγητά. Το πρωΐ πέρασαν όλα. Οι γονείς της νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο κάποια δαιμονική ενέργεια βγήκε απ΄ αυτήν. (Μάϊος 2004).


3. Η Ναντιέζντα από το χωριό Καλίνοβο μας ενημέρωσε ότι ο γιός της για πολύ καιρό δεν μπορούσε να μάθει να διαβάζει. Μετά από τους Χαιρετισμούς της Παντανάσσης η κατάσταση βελτιώθηκε. Τώρα το αγόρι διαβάζει ακετά καλά. (Μάϊος 2004).

4. Η Αντωνίνα από το Αικατερινμπούργκ το χειμώνα του 2003 κοινώνησε στην εορτή της μακαρίας Ξένης. Τη νύχτα άκουσε μια δυνατή φωνή. «Έχεις καρκίνο στον εγκέφαλο». Από τότε άρχισαν δυνατοί πονοκέφαλοι. Με τη βοήθεια της Παντανάσσης του Ταράσκοβο μέχρι το χειμώνα οι πόνοι σταμάτησαν εντελώς. (Μάϊος 2004).

5. Μια γυναίκα είχε πολλές αντιλήψεις από την Παναγία την Παντάνασσα του Ταράσκοβο σε διάφορες ανάγκες. Αφιέρωσε χρυσό σκουλαρίκι. (Απρίλιος 2004).

6. Η δούλη του Θεού Ναντιέζντα από την πόλη Σίσερτ. Θεραπεύθηκε από τον καρκίνο του μαστού. (Μάρτιος 2004).

7. Εγώ, η δούλη του Θεού Τατιάνα στις 7 Δεκεμβρίου του 1993 επισκέφθηκα την Ι. Μονή της Αγ. Τριάδος. Η πεθερά μου πίστευε στο Θεό αλλά έλεγε ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε στο ναό. Είχαμε δύσκολες σχέσεις. Παρήγγειλα μια παράκληση «υπέρ των αγνοούντων τον Χριστό». Σ΄ ένα μήνα η ίδια μου είπε ότι θα πάει μαζί μας στο ναό. Από τον Ιανουάριο η πεθερά μου πηγαίνει συχνά στις ακολουθίες. Στις 14 Φεβρουαρίου μαζί επισκεφθήκαμε την Ι.Μ. της Αγ. Τριάδος. (Σνεζίνσκ, 14 Φεβρ. 2004).

8. Μένω στο Περβοουράλσκ. Η κόρη μου με την οικογένειά της στο Βλαντιβοστόκ. Ο γαμπρός μου ήταν αβάπτιστος και πονούσε η ψυχή μου. Σκεφτόμουν πώς να τον βαπτίσουμε. Δεν ήταν αρνητικός αλλά συνέχεια εύρισκε κάποιες προφάσεις. Όταν πήραμε το γιό του να τον βαπτίσουμε αυτός έφυγε τάχα για να κάνει κάποια δουλειά.

Άρχισα να παραγγέλλω παρακλήσεις στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος υπέρ των πασχόντων και αγνοούντων τον Χριστό. Μετά από μερικές παρακλήσεις έγινε θαύμα. Ο γαμπρός μου βαπτίσθηκε, άνκαι για 11 χρόνια όλο και ετοιμαζόταν να το κάνει και δεν τα κατάφερνε· δεν τον άφηνε ο διάβολος. Να τί δύναμη έχει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός όταν δέχεται τις ικεσίες μας! (Περβοουράλσκ, Νοέμβριος 2003).

9. Εγώ, η δούλη του Θεού Ειρήνη, μαρτυρώ για τη θεραπεία του γιού μου Αρτεμίου (16 ετών) από φλεγμονή από την Παναγία την Παντάνασσα.

Το Νοέμβριο του 2003 ο Αρτέμιος αρρώστησε. Είχε κρυολόγημα με υψηλό πυρετό. Η θεραπεία στη διάρκεια των δύο εβδομάδων δεν είχε αποτέλεσμα. Η κατάσταση χειροτέρευε, δημιουργήθηκε η φλεγμονή, το μάγουλο πρήσθηκε. Ο γιατρός διέταξε να τον βάλουμε στο νοσοκομείο και έλεγε ότι ήταν απαραίτητο να γίνει η πυράκτωση. Στις 12 Δεκεμβρίου ήμουν στο ναό. Παρακαλούσα την Υπεραγία Θεοτόκο να θεραπεύσει το γιό μου. Με τον αγιασμό από την ιαματική πηγή πλέναμε τη μύτη του, με το ευλογημένο λάδι αλείφαμε το πρήξιμο. Ο γιός μου Αρτέμιος νεοκώρος του Ι.Ν. της Παναγίας «Ζναμένιε», θεραπεύθηκε τελείως. Ευχαριστώ τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και την Παναγία Μητέρα του για την αγάπη και το έλεος, που δεν μας άξιζε.

10. Ο δούλος του Θεού Βλαδίμηρος από την πόλη Νοβοουράλσκ διηγήθηκε ότι ο γιός του Σέργιος ήταν ναρκομάνης. Μια φορά που έκανε ένεση κάθισε στο αυτοκίνητο και κάπνιζε. Λόγω της υπερβολικής δόσης λιποθύμησε. Το τσιγάρο έκαψε το πουλόβερ του. Ως εκ θαύματος δεν έγινε πυρκαϊά. Τον βρήκαν μετά από 9 ώρες. Ήταν σε κώμα για μια ολόκληρη εβδομάδα. Οι γιατροί σχεδόν απελπίστηκαν για τη σωτηρία του. «Αν δεν συνέλθει σε 2-3 ημέρες θα πεθάνει». Ο πατέρας του ακούγοντας ότι στο Ταράσκοβο οι άνθρωποι λαμβάνουν βοήθεια άρχισε να παραγγέλλει παρακλήσεις. Έτριβαν το νεαρό με τον αγιασμό, τον άλειφαν με το λάδι της Παντανάσσης και του αγίου Παντελεήμονος και προσεύχονταν εκτενώς στην Παναγία. Μετά από 8 ημέρες τέτοιας θεραπείας ο νεαρός άρχισε να συνέρχεται, να πίνει (προηγουμένως δεν μπορούσε να παίρνει ούτε φαγητό ούτε υγρά), μετά από λίγο άρχισε να μιλά και σιγά σιγά αποκαταστήθηκε όλος ο οργανισμός. Ο Σέργιος πίστεψε και υποσχέθηκε ότι θα πηγαίνει στην εκκλησία και θα προσεύχεται.

Πηγή: orthodoxianewsagency
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ