2021-08-26 15:40:04
Φωτογραφία για «Γη της Ελιάς» :Όσα θα παρακολουθήσουμε στα τρία πρώτα επεισόδια





Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στις 21:00, μεταφερόμαστε στη Μάνη, γνωρίζουμε τους ήρωες που εμπνεύστηκε η Βάνα Δημητρίου, μέσα από τις ερμηνείες ενός εξαιρετικού cast, και βιώνουμε μαζί τους όσα έρχονται να ταράξουν τη μικρή αυτή κοινωνία.

Τι θα δούμε την πρώτη εβδομάδα…

Επεισόδιο 1 (Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου):

Μάνη, Αρεόπολη. Είναι η εποχή του μαζέματος της ελιάς. Η Μυρτάλη πηγαίνει να συναντήσει τον αγαπημένο της, τον Στέφανο, σε ένα ξύλινο σπιτάκι που βρίσκεται στην άκρη του πατρικού της κτήματος. Ενώ το ζευγάρι είναι μέσα, κάποιοι βάζουν φωτιά, με στόχο η δολοφονία τους να φανεί σαν ατύχημα. Μία εβδομάδα αργότερα, στο αρχοντικό των Βρεττάκων επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ο πατριάρχης της οικογένειας, ο Ιπποκράτης, είναι βαριά άρρωστος. Η μοναχοκόρη του, η Μυρτάλη, έχει εξαφανιστεί και κανένας δεν ξέρει αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Όταν ο Ιπποκράτης φύγει απ΄ τη ζωή, οι μάσκες θα πέσουν

. Η Αθηνά, γυναίκα του από δεύτερο γάμο και μητριά της Μυρτάλης, θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, ενώ παράλληλα θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην αποκαλυφθεί το τρομερό μυστικό που έκρυβε τόσα χρόνια από την οικογένεια Βρεττάκου. Τα αδέλφια του Ιπποκράτη, ο Ισίδωρος και η Ιουλία, καλούνται να κρατήσουν τις ισορροπίες σε μια οικογένεια που δείχνει πλέον διαλυμένη. Το μεγαλύτερο χτύπημα, όμως, θα έρθει όταν ανοιχτεί η διαθήκη του Ιπποκράτη. Ο καιρός περνάει και φτάνει η μέρα του γάμου τού Μάνου, γιου του Ισίδωρου Βρεττάκου, με τη Στέλλα, τη μοναχοκόρη τής οικογένειας Στεφανέα. Όλοι βρίσκονται στην εκκλησία και περιμένουν τη νύφη, αλλά ένα τρομερό φονικό και μια ανατριχιαστική εικόνα που θα αντικρύσουν, θα στοιχειώσει τις οικογένειές τους για πάντα! Τώρα πια, τίποτα δεν μπορεί να σβήσει αυτή τη φωτιά του μίσους και της εκδίκησης που άναψε…

 Επεισόδιο 2 (Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου):

Η μικρή κοινωνία της Αρεόπολης συγκλονίζεται από τη  δολοφονία της  Στέλλας και, καθώς ένας- ένας μαθαίνουν τη φρικτή είδηση, αρχίζουν να περνούν από το μυαλό τους σκέψεις. Η Ιουλία με τον Ισίδωρο και τον Μάνο προσπαθούν να συμπαρασταθούν στη Χάιδω, η οποία έχει συγκλονιστεί από τον χαμό της κόρης της. Παράλληλα, η αστυνομία αλλά και εργάτες από τα κτήματα ψάχνουν να βρουν τον Πέτρο Στεφανέα, τον πατέρα της νύφης, ο οποίος έχει εξαφανιστεί. Στο μεταξύ, η Μυρτάλη, αναγκάζεται να πει ψέματα στον Στέφανο, ότι είναι ερωτευμένη με άλλον, προκειμένου να τον απομακρύνει και να μην τον μπλέξει στα δικά της προβλήματα. Ο Στέφανος φεύγει απογοητευμένος και πολύ θυμωμένος. Εξομολογείται στον πατέρα του όσα έχουν γίνει κι εκείνος τον συμβουλεύει να ξεχάσει τη Μυρτάλη και να συνεχίσει τη ζωή του. Η Μυρτάλη παίρνει τηλέφωνο τον Ισίδωρο και την Ιουλία, ωστόσο εκείνοι απογοητεύονται όταν καταλαβαίνουν ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει. Αυτή η εξέλιξη θα ανησυχήσει πολύ την Αθηνά και τον Δημήτρη, που πίστευαν ότι το νεαρό κορίτσι έχει φύγει από τη ζωή, ενώ μια έκπληξη περιμένει και την Μαργαρίτα όταν θα μπει ξαφνικά στο σπίτι της! 

Επεισόδιο 3 (Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου):

Ο Στέφανος συνεχίζει να παρακολουθεί τη Μυρτάλη, παρά τις αντιρρήσεις του Στάθη, προσπαθώντας να καταλάβει αν του είπε ψέματα κι αν όντως υπάρχει άλλος άντρας στη ζωή της. Την ίδια ώρα, η Μυρτάλη έρχεται αντιμέτωπη με τη Μαργαρίτα και μαθαίνει πως ο πατέρας της είχε έναν ιδιαίτερο δεσμό μαζί της. Η Μαργαρίτα, σοκαρισμένη, μαθαίνει ότι η Αθηνά έχει έναν γιο που η ίδια αγνοούσε. Η Αθηνά διώχνει την Αναστασία από το σπίτι κι έτσι απαλλάσσεται από μια γυναίκα που θα μπορούσε να ανακαλύψει το μυστικό της. Ο Αλέξης προθυμοποιείται να φιλοξενήσει τη Μυρτάλη στο σπίτι του, αλλά εκείνη αρνείται. Η Χάιδω υποψιάζεται πως το διπλό φονικό είναι η συνέχεια μιας παλιάς βεντέτας ανάμεσα στην οικογένειά της και τους Καπερνάρους. Πιέζει τον Φίλιππο να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει το αίμα τους πίσω. Η Ιουλία στριμώχνει τον Κωσταντίνο για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη διαθήκη, αλλά εκείνος δείχνει να μην ξέρει τίποτα. Ο Ισίδωρος ενημερώνει την Αθηνά ότι, μόλις τελειώσουν οι κηδείες, θέλει να μιλήσουν για το μέλλον της επιχείρησης. Η Χάιδω μιλά απαξιωτικά στη Βασιλική κι έτσι ο Στάθης αντιλαμβάνεται ότι τους χρεώνει το διπλό φονικό. Ζητά από τον Στέφανο να προσέχει, μα εκείνος δεν δείχνει να φοβάται. Η Αθηνά παίρνει το μέρος του Αποστόλη σε μια επαγγελματική διαφωνία που έχει με τον Δημήτρη, γεγονός που τον εξοργίζει. Ο Πότης ενδίδει στον εκβιασμό, προκειμένου να σώσει το καφενείο από μια ακόμα επικείμενη ζημιά. Ο Ανέστης δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χωρισμό με την Ευτυχία, μεθάει και την χτυπά. Μια δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά της Μυρτάλης, την αναγκάζει να πέσει στη θάλασσα για να σωθεί.   



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ