2021-08-29 09:32:45
Φωτογραφία για Οι εταιρείες τεχνολογίας θα δαπανήσουν δισεκατομμύρια δολάρια για την κυβερνοασφάλεια
Δισεκατομμύρια δολάρια δεσμεύτηκαν να δαπανήσουν για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου κολοσσοί των κλάδων τεχνολογίας και ασφαλίσεων, έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στον απόηχο σοβαρών και μεγάλων κυβερνοεπιθέσεων, όπως στις SolarWinds και Colonial Pipeline. Σύμφωνα με το CNBC, οι δεσμεύσεις ποικίλλουν από τη δημιουργία νέων προτύπων έως την προμήθεια άλλων επιχειρήσεων με ισχυρότερα εργαλεία και την παροχή εκπαίδευσης σε εργαζόμενους για την κάλυψη των περίπου 500.000 κενών θέσεων εργασίας στην κυβερνοασφάλεια των ΗΠΑ. 

 H Apple θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για τη βελτίωση της ασφάλειας στις τεχνολογικές αλυσίδες εφοδιασμού, το οποίο θα περιλαμβάνει και συνεργασία με προμηθευτές για την υιοθέτηση ελέγχων ταυτότητας και ασφάλειας. Η Google θα επενδύσει πάνω 10 δισ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για την ενδυνάμωση της κυβερνοασφάλειας, ενώ δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει 100.000 Αμερικανούς σε τεχνολογικούς τομείς, όπως η υποστήριξη IT και η ανάλυση δεδομένων
. Από την πλευρά της η Microsoft θα δαπανήσει 20 δισ. δολάρια σε ορίζοντα πενταετίας για πιο εξελιγμένα εργαλεία ασφάλειας, ενώ θα δώσει 150 εκατ. δολάρια προς κυβερνητικές υπηρεσίες να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους και να επεκτείνουν την κατάρτιση. 

Παράλληλα, η IBM θα εκπαιδεύσει πάνω από 150.000 ανθρώπους σε δεξιότητες κυβερνοασφάλειας σε διάστημα τριών ετών, ενώ θα συνεργαστεί με κολέγια και πανεπιστήμια στα οποία φοιτούν Αφροαμερικανοί για να συμβάλει στη διαφοροποίηση του εργατικού δυναμικού. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια νέα λύση αποθήκευσης δεδομένων για εταιρείες υποδομής κρίσιμης σημασίας. Τέλος, η Web Amazon, το τμήμα cloud computing της εταιρείας, σχεδιάζει να δώσει στους κατόχους λογαριασμών δωρεάν συσκευές ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για την καλύτερη ασφάλεια των δεδομένων τους.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ