2021-08-30 23:01:10
Φωτογραφία για Κοντοζαμάνης: Προσλήψεις επικουρικών και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, για να καλυφθούν τα κενά των ανεμβολίαστων
Ύστατη έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας να εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στην ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη στο υπουργείο Υγείας.

Ο αγώνας για την πανδημία συνεχίζεται, ενώ στόχος μας είναι να προστατέψουμε την κοινωνία και τις ευπαθείς ομάδες, ενώ ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε όλους τους υγειονομικούς, μέτρο που θα ισχύσει από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου.

Θα θέλαμε η υποχρεωτικότητα να μην αποτελεί θέμα συζήτησης τόνισε ο κύριος Κοντοζαμάνης, προσθέτοντας ότι αποτελεί μία πράξη που επιβάλλει το καθήκον και ένα στοιχείο αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που παλεύουν για ένα καλύτερο επίπεδο υγείας.

Ήδη το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συζητήσεις και καθημερινή επαφή με τους διοικητές των νοσοκομείων ενώ όσοι υγειονομικοί τεθούν σε αναστολή, με την επιστροφή τους, είναι πιθανό να τοποθετηθούν σε άλλη θέση καθώς θα έχουν αλλάξει οι ανάγκες του νοσοκομείου στο οποίο εργάζονταν. Παράλληλα, θα υπάρξει και επιστροφή του μισθού από την πλευρά των υγειονομικών για όσους έχουν πληρωθεί προκαταβολικά.


Εξάλλου σε ερώτηση του CNN Greece εάν υπάρχει δεύτερο πλάνο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναφορικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας από την 1η Σεπτεμβρίου που αφορά σε προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που θα καλύψουν τις ανάγκες όσων τεθούν σε αναστολή, ο κύριος Κοντοζαμάνης απάντησε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία αναδιάταξη δυνάμεων και καλύτερη κατανομή του προσωπικού. Βλέπουμε τη λειτουργία των κλινικών και στα όποια προβλήματα προκύψουν, θα απαντήσουμε με συνένωση δυνάμεων.»

Σε συνέχεια της ερώτησης, εάν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ο κύριος Κοντοζαμάνης απάντησε ότι «εφόσον χρειαστεί θα συμβληθούμε και με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να έχουμε ταχύτερες διαδικασίες και απάντηση στα θέματά μας. Πάντως και τώρα συνεργαζόμαστε με τον ιδιωτικό τομέα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το ποσοστό των υγειονομικών που είναι εμβολιασμένοι, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απάντησε ότι το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 85%.

Οι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα σήμερα 30 Αυγούστου αναμένεται να κλείσουν στις 30.000, ενώ μέχρι το απόγευμα υπήρχε καταγραφή 20.000 εμβολιασμών! Με την μία δόση εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 11,3 εκατομμύρια πολίτες, ποσοστό 57%, ενώ πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή με δύο δόσεις είναι 5,7 εκατομμύρια πολίτες, ποσοστό ενήλικου πληθυσμού 63,6%.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ