2021-09-01 22:14:15
Φωτογραφία για Νέα εμπορευματική σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Κίνας-Ευρώπης
Ένα εμπορευματικό τρένο φορτωμένο με 50 εμπορευματοκιβώτια μηχανημάτων και εξοπλισμού έφυγε από τον νοτιοδυτικό δήμο Chongqing τη Κυριακή για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σιδηροδρομικής διαδρομής εμπορευματικών τρένων από το Chongqing.

Το φορτηγό τρένο έχει προγραμματιστεί να περάσει από το συνοριακό λιμάνι Erenhot στην Αυτόνομη Περιφέρεια της Βόρειας Κίνας στην Εσωτερική Μογγολία και θα φτάσει στον προορισμό του στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Προηγουμένως, οι εξαγωγές από το Τσονγκκίνγκ προς την Ουκρανία έπρεπε να πραγματοποιηθούν από τη Λευκορωσία ή την Πολωνία αντί να κατευθυνθούν απευθείας για την Ουκρανία. Η νέα διαδρομή είναι η πρώτη απευθείας διεθνής διαδρομή εμπορευματικών τρένων του δήμου προς το Κίεβο. Αναμένεται να διευκολύνει περαιτέρω το εμπόριο μεταξύ της Ευρώπης και των δυτικών περιοχών της Κίνας.

Το Chongqing είναι ο κύριος κόμβος για τα εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης. Ο σιδηρόδρομος Yuxinou (Chongqing-Xinjiang-Europe), ο οποίος ήταν η πρώτη διαδρομή εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης, είχε 1.359 ταξίδια το πρώτο εξάμηνο του 2021, αύξηση πάνω από 50 τοις εκατό σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το λιμάνι και την εφοδιαστική υπηρεσία του τοπικού δήμου.


Από τότε που τέθηκε σε λειτουργία ο σιδηρόδρομος το 2011, η Yuxinou ξεκίνησε περισσότερα από 30 δρομολόγια, συνδέοντας πάνω από 40 πόλεις σε 26 χώρες και τα δρομολόγια έχουν καταγράψει πάνω από 8.000 ταξίδια φορτηγών τρένων.

china.org.cn

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ