2012-06-26 17:56:05
Φωτογραφία για Πρόβλημα με τα σκουπίδια στο Μαρκόπουλο
Ακολουθώντας τις απλές οδηγίες, που απορρέουν από τον Κανονισμό Καθαριότητας και το πρόγραμμα Ανακύκλωσης, μπορούμε όλοι μαζί, να διασφαλίσουμε ένα όμορφο, καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον για την... καθημερινή ζωή, εμάς και των παιδιών μας. Κάποιοι όμως δεν θέλουν να το κατανοήσουν, πετώντας τα σκουπίδια τους, ακόμη και τα ογκώδη, όπου βρουν … «μακριά από το σπίτι μας και όπου να ‘ναι».

Στο Μαρκόπουλο και στο Πόρτο Ράφτη η κατάσταση έχει ξεφύγει, οι κάδοι είναι άδειοι και έξω απ’ αυτούς το χάος … Δυστυχώς, επαναλαμβάνεται το φαινόμενο να πετούν σκουπίδια εκτός κάδων, ακόμα και όταν αυτοί δεν είναι γεμάτοι.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου κάνει έκκληση προς του κατοίκους:

ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, καθώς τα απορριμματοφόρα δεν πραγματοποιούν δρομολόγια.

ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΣΤΟ ΤΗΛ. 2299 0 20 117, για παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας και για παραλαβή οικιακών συσκευών, στρωμάτων, επίπλων κτλ.


ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΚΑΦΕΣ, τοποθετούνται οι σακούλες απορριμμάτων και τα ογκώδη.

Το Πόρτο Ράφτη είναι καθαρό, από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, ώρες που όλα τα απορριμματοφόρα του Δήμου βρίσκονται στους δρόμους, όμως, αρκεί έστω και μια σακούλα απορριμμάτων εκτός κάδου, μια ημέρα που πνέουν ισχυροί άνεμοι, για να ανατρέψει αυτή την εικόνα.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος, Σωτήρης Μεθενίτης «είναι προφανές, ότι εδώ απαιτείται η ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευθύνης των πολιτών. Θα πρέπει να γίνει σαφές, ότι η συμβολή όλων μας στο έργο αυτό, μόνιμων κατοίκων, παραθεριστών και επισκεπτών, είναι επιβεβλημένη, τόσο νομικά, όσο κυρίως κοινωνικά! Η ευθύνη των πολιτών δεν εξαντλείται μόνο στο σεβασμό των παραπάνω οδηγιών, αλλά φτάνει έως και την υποχρέωση, να ενημερώνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας και τη Δημοτική Αστυνομία, κάθε φορά που εντοπίζουν ασυνείδητους, να πετούν μπάζα και σκουπίδια εκτός κάδων και σκαφών!»

Από την 1η Ιουλίου, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου θα ενισχυθεί, με την πρόσληψη τριάντα ατόμων δίμηνης απασχόλησης, μετά από περίπου τρεις μήνες «παγώματος» προσλήψεων, λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε τριακόσιους επιπλέον κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης στο Πόρτο Ράφτη, ενώ το 2011, περισυλλέχθηκαν είκοσι τρεις φορές περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά, σε σχέση με το 2010. Επίσης, η Δημοτική Αστυνομία έχει επιβάλει τους τελευταίους δύο μήνες, πρόστιμα ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

mesogianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ