2021-09-03 17:07:38
Φωτογραφία για Δικαστήριο δικαιώνει την απεργία των σιδηροδρομικών.
Το Εργατικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης απέρριψε αίτημα της Deutsche Bahn για απαγόρευση της απεργίας. Σήμερα εκδικάζεται η έφεση που άσκησαν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι.

Το Εργατικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης απέρριψε χθες το βράδυ το αίτημα της κρατικής εταιρείας Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) για απαγόρευση της πενθήμερης απεργίας που κήρυξε το Συνδικάτο των Γερμανών Μηχανοδηγών (GDL).

Το δικαστήριο αιτιολόγησε την απόφαση του με το επιχείρημα ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας του κατεπείγοντος «δεν μπορεί να συναχθεί με εύλογη βεβαιότητα» πως με την απεργία επιδιώκονται στόχοι που παραβιάζουν τη νομοθεσία συλλογικών συμβάσεων. Η Deutsche Bahn κατηγορεί το συνδικάτο ότι η απεργία αντιβαίνει στην αρχή της αναλογικότητας και ότι ακολουθεί πολιτικούς στόχους.

Η Deutsche Bahn άσκησε έφεση

Η απεργία συνεχιζεται, αλλά έτοιμος για συμβιβασμούς, δηλώνει ο πρόεδρος του GDL, Κλάους Βεζέλσκι


Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ο πρόεδρος του GDL, Κλάους Βεζέλσκι, δήλωσε ότι η απεργία θα συνεχιστεί έως ότου η Deutsche Bahn καταθέσει «μια οικονομικά λογική πρόταση». Όπως ακόμη τόνισε, το συνδικάτο είναι έτοιμο να κάνει συμβιβασμούς. Σχολιάζοντας την αποτυχία της Deutsche Bahn στο δικαστήριο, εκπρόσωπός της τόνισε, ότι η εταιρεία γνώριζε εξ αρχής «πως μέσω της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων, οι φραγμοί ήταν πολύ υψηλοί και ότι δικαιολογημένα στη Γερμανία το δικαίωμα της απεργίας χαίρει υψηλής προστασίας». Παρ΄ όλα αυτά η εταιρεία θα καταβάλει προς των συμφέρον των πελατών της κάθε προσπάθεια να τερματίσει την απεργία. Η Deutsche Bahn άσκησε έφεση, η οποία εκδικάζεται σήμερα από τις 11:00 πμ, τοπική ώρα, στο δευτεροβάθμιο αρμόδιο δικαστήριο της Φρανκφούρτης.

Στο μεταξύ αυξάνεται η κριτική στην απεργία. Οργανώσεις και σύνδεσμοι, όπως η Ένωση Γερμανικών Δήμων και Κοινοτήτων ζητούν την άμεση λήξη της απεργίας και την έναρξη διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με την Deutsche Bahn χθες ακυρώθηκε το 75% των δρομολογίων μακρινών αποστάσεων και το 60% των περιφερειακών τρένων. Αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει έως τη λήξη της απεργίας τα χαράματα της Τρίτης.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

tovima.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ