2021-09-12 17:13:35
Φωτογραφία για Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Για ποιους θα είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση εμβολίου

 



Για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε εάν μετά τους ανοσοκατεσταλμένους και τους πιο ευάλωτους για τους οποίους ήδη δρομολογείται η διαδικασία, θα πάμε σε τρίτη δόση για το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού τους επόμενους μήνες και αν αυτή θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές ομάδες που ισχύει και τώρα η υποχρεωτικότητα.





Ο Πρωθυπουργός απάντησε πως είναι προφανές ότι η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές κατηγορίες που ισχύει και αυτή τη στιγμή η υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση

Γενικά, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, το θέμα μας απασχολεί πολύ επιστημονικά.

“Βλέπουμε τα δεδομένα κυρίως από το Ισραήλ, που είναι δύο μήνες πιο μπροστά ως προς τη χορήγηση του εμβολίου. Θεωρώ ότι τα επιστημονικά δεδομένα κατατείνουν στην ανάγκη να κάνει την τρίτη δόση ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού” , είπε.

Προφανώς αυτές είναι αποφάσεις που παίρνει η επιτροπή εμβολιασμού αλλά θεωρώ σίγουρα απαραίτητο να γίνει η τρίτη δόση στους ανοσοκατεσταλμένους προφανώς άμεσα, σε όσους είναι άνω των 60 και πιστεύω ότι από την στιγμή που έχει παρέλθει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα –μπορεί να είναι 8-9 μήνες, αυτό θα μας το υποδείξει η επιτροπή εμβολιασμού –θα πρέπει να γίνεται η τρίτη δόση σε όλους όσοι έκαναν το εμβόλιο πολύ νωρίς.

Και προφανώς αυτό να δρομολογείται και να εξαπλώνεται πια στο βάθος του χρόνου” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Έχουμε πολλά αιτήματα από υγειονομικούς που έκαναν το εμβόλιο πολύ νωρίς, τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο. Είμαστε ήδη στους 8  μήνες και πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν την τρίτη δόση” ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι για τους υγειονομικούς θα είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου.

enikos.gr 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ