2021-09-28 11:05:39
Φωτογραφία για Με 34 εκ. ευρώ αλλάζει όψη ο σταθμός Λαρίσης
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, που αφορά στη δεύτερη φάση της ανακατασκευής του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών (πρώην Λαρίσης). Πρόκειται για ένα κατασκευαστικό και real estate project, με προϋπολογισμό €34 εκατ. (χωρίς ΦΠΑ) και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών-εάν δεν δοθεί παράταση- την 18η Οκτωβρίου.

Τι περιλαμβάνει το έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή, επειδή, εκτός των άλλων, θα επιτρέψει τη διασύνδεση του τρένου με το Μετρό; Την πλήρη κατασκευή των νέων αποβαθρών και των στεγάστρων τους και την θεμελίωση των μελλοντικών εγκαταστάσεων των νέων επιπέδων 1 και 2, την ολοκλήρωση της κατασκευής της μεγάλης υπόγειας πεζοδιάβασης, συμπεριλαμβανομένου του κελύφους των καταστημάτων της υπόγειας διάβασης, των κυλιόμενων κλιμάκων, των ανελκυστήρων και της σύνδεσης του Μετρό με τον Σταθμό Λαρίσης.

Επίσης, ο ανάδοχος θα προχωρήσει στην εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης, όπως και στην υλοποίηση εργασιών υποδομής κι επιδομής (εκεί που πατούν οι τροχοί του συρμού). Το έργο, που θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα τριετίας, θα πολλαπλασιάσει τον αριθμό των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή, οδηγώντας σε υπεραξίες τα εκεί επαγγελματικά και οικιστικά ακίνητα.

thessaliaeconomy.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ