2021-09-29 12:23:48
Φωτογραφία για Μετά από 14 χρόνια λειτουργεί ξανά η σύνδεση Παρίσι-Μόναχο-Βιέννη
Μέχρι το 2007, το “Orient Express” εκτελούσε τη διαδρομή, και τώρα η νυχτερινή σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Παρισιού και Βιέννης ξαναζωντανεύει.

Αλίκη Μαχαίρα

Μετά από πολλά χρόνια διακοπής, από τις 13 Δεκεμβρίου θα υπάρχει ξανά η νυχτερινή σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Παρισιού, Μονάχου και Βιέννης.

Νυχτερινό τρένο Παρίσι-Μόναχο-Βιέννη: 7 βαγόνια, 360 θέσεις

Την Τρίτη, οι εμπλεκόμενοι σιδηρόδρομοι παρουσίασαν το χρονοδιάγραμμα και τη σύνθεση της αμαξοστοιχίας, η οποία θα χρειαστεί περίπου 14 ώρες για να ολοκληρώσει τη διαδρομή.

Σύμφωνα με την SNCF στο Παρίσι, το τρένο θα εκτελεί δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα και θα σταματά μεταξύ άλλων στο Στρασβούργο, την Καρλσρούη, το Μόναχο (Ostbahnhof) και το Ρόζενχαϊμ.

Το τρένο αποτελείται από επτά βαγόνια με 360 θέσεις. Υπάρχουν βαγόνια με καθίσματα, βαγόνια με καναπέδες και βαγόνια ύπνου.


Το τρένο λειτουργεί από κοινού από τους γαλλικούς, αυστριακούς και γερμανικούς σιδηροδρόμους και χρησιμοποιούνται βαγόνια ÖBB Nightjet. Οι θέσεις μπορούν να κρατηθούν από τώρα.

Σιδηροδρομικός σταθμός Μονάχου

Ντους στα βαγόνια, πρωινό στις κουκέτες και στα βαγόνια ύπνου

Όλα τα βαγόνια διαθέτουν ντους, το πρωινό σερβίρεται στα βαγόνια με καθίσματα και κρεβάτια και στα βαγόνια ύπνου και τα ζεστά γεύματα a la carte στα βαγόνια ύπνου. Η νέα σύνδεση αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ των σιδηροδρόμων για την επανέναρξη πολλών νυχτερινών συνδέσεων.

Επίσης, από τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, ένα τρένο θα αρχίσει να εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Ζυρίχης, Κολωνίας και Άμστερνταμ, ενώ από το 2023, σύμφωνα με τη γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF, ένα νυχτερινό τρένο θα εκτελεί και πάλι δρομολόγια μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου.

Σιδηροδρομικός σταθμός Βιέννης

Τα νυχτερινά δρομολόγια τρένων μεταξύ Παρισιού και Βιέννης τερματίστηκαν το 2007

“Η επαναφορά των νυχτερινών τρένων ενσαρκώνει τη φιλοδοξία μας να αυξήσουμε το μερίδιο του σιδηροδρόμου στην κινητικότητα των Γάλλων και των Ευρωπαίων, σύμφωνα με την αυξανόμενη επιθυμία των πελατών μας να είναι πιο οικολογικοί”, δήλωσε ο Christophe Fanichet, Διευθύνων Σύμβουλος της SNCF για τις επιβατικές μεταφορές.

Η νυχτερινή σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Παρισιού και Βιέννης διακόπηκε το 2007. Μέχρι τότε, το “Orient Express” εκτελούσε τη διαδρομή, αλλά είχε χάσει την παλιά του αίγλη και τους μακρινούς του προορισμούς πολύ νωρίτερα.

Σιδηροδρομικός σταθμός Παρισιού

grland.info

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ