2021-09-29 14:05:53
Φωτογραφία για «Η ψηφιοποίηση και η καινοτομία μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη των κλιματικών στόχων».
Σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Αυτό ήταν το επίκεντρο της ετήσιας συνέντευξης τύπου της Rail Cargo Group. Σύμφωνα με την αυστριακή εταιρεία, η ψηφιοποίηση και η καινοτομία μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη των κλιματικών στόχων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της BBB Andreas Matthä και ο Clemens Först, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου του GroupBB Rail Cargo Group, παρουσίασαν τις μελλοντικές ευκαιρίες και προκλήσεις για τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές στην Αυστρία και την Ευρώπη υπό το φως της κλιματικής κρίσης. Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου ως διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση λόγω του Covid-19.

Τροπική αλλαγή: δράστε τώρα!

Ο τομέας των μεταφορών αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες πηγές εκπομπών CO2 και το φαινόμενο του θερμοκηπίου
. Για να επιτύχουμε όλους τους κλιματικούς μας στόχους, πρέπει να αντιστρέψουμε την τάση, ειδικά στον τομέα των μεταφορών. Αυτό είναι ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούν όλοι οι ειδικοί. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να μετατοπιστούν οι εμπορευματικές μεταφορές από οδικές σε σιδηροδρομικές γραμμές το συντομότερο δυνατό. "Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με θεμιτό ανταγωνισμό και πραγματικό κόστος στις μεταφορές", δήλωσε ο Matthä. «Ο στόχος είναι σαφής: η οδήγηση τρένου σε όλη την Ευρώπη πρέπει να γίνει τόσο εύκολη όσο η οδήγηση φορτηγού».

Εκτός από τις συνθήκες ανταγωνισμού και το πραγματικό κόστος, η σιδηροδρομική βιομηχανία εμπορευμάτων πρέπει επίσης να κάνει την εργασία της, πιστεύει η RCG. Αυτό σημαίνει ότι η θυγατρική της BBB επεκτείνει το δίκτυό της και επενδύει στην ψηφιοποίηση από άκρο σε άκρο. Ένα παράδειγμα είναι το SmartLINK , μια ψηφιακή γκάμα υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες μια σαφή εικόνα όλων όσων χρειάζονται για τη μεταφορά σιδηροδρομικών αγαθών.

MIKE - ο ψηφιακός βοηθός

Η RCG βρίσκεται επίσης στη διαδικασία ανάπτυξης του MIKE , ενός ψηφιακού βοηθού. Η εφαρμογή παρακολούθησης στο MIKE δείχνει τις τοποθεσίες αποστολής. Μέσω της λειτουργίας παραγγελίας, η MIKE υποστηρίζει την παραγγελία άδειων βαγονιών και η λειτουργία σχεδιασμού χωρητικότητας επιτρέπει στους βασικούς πελάτες να διαπιστώνουν άμεσα τις απαιτήσεις των βαγονιών μέσω συγκεκριμένου σχεδιασμού παραγωγικής ικανότητας.

Το MIKE ενημερώνεται συνεχώς με νέες δυνατότητες που κάνουν τον χειρισμό των μεταφορών απλούστερο, αποδοτικότερο και πιο διαφανή, εξηγεί η RCG. «Από το αίτημα μεταφοράς μέχρι την τιμολόγηση. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να εισάγουν τις απαιτήσεις μεταφοράς εύκολα και διαισθητικά, να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να αποκτούν μια διαφανή επισκόπηση των αποστολών τους - όλα σαφώς σχεδιασμένα σε μια ενιαία πλατφόρμα. "

Η RCG ακολουθεί στρατηγική ανάπτυξης

Το RCG επιδιώκει έναν στόχο με τις πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης: να οδηγήσει την καινοτομία στην περαιτέρω ενίσχυση της γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται στους πελάτες. Εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου Clemens Först: «Στην RCG, ακολουθούμε μια στρατηγική ανάπτυξης σε όλες τις αγορές μας και σε ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων μας. Αυτό ισχύει εξίσου για τις διατροπικές μεταφορές καθώς και για τις συμβατικές σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές.

«Το τμήμα πελατών που στοχεύουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη πιο έντονα τα επόμενα χρόνια είναι μεσαίου μεγέθους πελάτες με μεγέθη αποστολών που κυμαίνονται από ένα εμπορευματοκιβώτιο έως μια ομάδα βαγονιών. Θέλουμε να τους προσφέρουμε ελκυστικές λύσεις από πόρτα σε πόρτα ».

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανανεώσεις εκπομπών στην ΕΡΤ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανανεώσεις εκπομπών στην ΕΡΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ