2021-10-01 07:27:29
Φωτογραφία για ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΗΠΟΥ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Aν δεν έχετε κάνει όλα όσα έπρεπε να γίνουν ήδη από τον Σεπτέμβρη, έχετε ακόμη λίγο χρόνο.  

O Οκτώβριος είναι η τελευταία ευκαιρία, πριν τα πρώτα κρύα, να φροντίσετε για τις χειμερινές ανάγκες των φυτών σας αλλά και να προετοιμάσετε την ανοιξιάτικη όψη του κήπου σας.

* Σε φυτώρια, πολυκαταστήματα με είδη κήπου αλλά ακόμα και μεγάλα super markets θα βρείτε αυτή την εποχή ανοιξιάτικους βολβούς. 

Τουλίπες, ίριδες, φρέζες, κρόκους, ζουμπούλια, νάρκισσους κλπ. Φυτέψτε τους προς το τέλος του μηνός, όταν η θερμοκρασία θα έχει σταθεροποιηθεί γύρω στους 20 βαθμούς για να ξεκινήσουν ήδη από τον Μάρτιο να ανθίζουν.  Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες-οδηγίες. 

* Φυτέψτε αναρριχώμενα, δέντρα και θάμνους ή πολλαπλασιάστε με μοσχεύματα κάποια απ΄αυτά που ήδη διαθέτετε.

* Φυτέψτε χειμωνιάτικα λαχανικά όπως μαρούλια, σπανάκι, λάχανο, ρόκα, καρότα.


* Μεταφέρετε ευαίσθητα στο κρύο και τον αέρα φυτά σε κάποιο προστατευμένο σημείο ή και μέσα στο σπίτι αφού πριν καθαρίσετε τα φύλλα τους, προσθέσετε χώμα αν είναι απαραίτητο και ελέγξετε για τυχόν ασθένειες και ζιζάνια. 

Το φυτό του μήνα ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ* Μέχρι το τέλος του μήνα κλαδέψτε  μικρά δέντρα και θάμνους τώρα που τα κλαδιά τους είναι ακόμα μικρά και ευλύγιστα, δίνοντας το σχήμα που θέλετε.

* Αν οι βροχές δεν είναι αρκετές φροντίστε να ποτίζετε τα ήδη ανθισμένα χρυσάνθεμα αλλά και όσους βολβούς ίσως φυτέψατε τέλος Αυγούστου και έχουν ήδη φυτρώσει.

* Σ΄ένα ειδικό σπιτάκι για πουλιά ή σ΄ένα οποιοδήποτε σημείο του κήπου, αφήνετε σπόρους ή ρύζι.  Τα μεταναστευτικά θα αρχίσουν σε λίγο τα ταξίδια τους και τίποτα δεν  χαρίζει περισσότερη "ζωή" σ΄έναν κήπο από την παρουσία τους. Δείτε εδώ πολλές απλές ιδέες για να κατασκευάσετε μια ταϊστρα πουλιών από απλά, ανακυκλώσιμα υλικά.

Και * Κυρίως μην αφήσετε τον  κήπο ή το μπαλκόνι σας αυτή την εποχή χωρίς ...χρώμα. Χρυσάνθεμα, κυκλάμινα, φθινοπωρινοί πανσέδες, διακοσμητικά λάχανα, θα διατηρηθούν ολοζώντανα έως τα έντονα κρύα του χειμώνα και μαζί με μερικά παχύφυτα, γεράνια και αειθαλείς θάμνους είναι αρκετά ώστε και στην διάρκεια του φθινοπώρου γλάστρες και παρτέρια να διατηρήσουν την πολύχρωμη όψη τους. 

Δείτε και...

Φθινοπωρινά Φυτά

και ιδέες για να τα συνδυάσετε στις γλάστρες σας
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ