2021-10-05 08:55:08
Φωτογραφία για ΗΠΑ: 7 επιβάτες τρένου που εκτροχιάστηκε μηνύουν την σιδηροδρομική εταιρία Amtrak.
Μια δικηγορική εταιρεία του Ιλλινόις κατέθεσε αγωγές τη Δευτέρα κατά της Amtrak και της BNSF Railway για λογαριασμό επτά επιβατών που βρίσκονταν σε τρένο  όταν εκτροχιάστηκε στη βόρεια-κεντρική Μοντάνα στα τέλη του περασμένου μήνα, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Οι αγωγές κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ιλινόις για λογαριασμό ενός ζευγαριού από τη Μασαχουσέτη, ενός ζευγαριού από την Πενσυλβάνια, ενός ζευγαριού από την Ιντιάνα και ενός άντρα από τη Μοντάνα, που τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό του τρένου της Empire Builder στις 25 Σεπτεμβρίου κοντά στο Τζόπλιν.

Στις αγωγές τους καταγγέλλουν αμέλεια και αποτυχία να αποτρέψουν τον εκτροχιασμό και ζητούν αποζημίωση για τραυματισμούς και ψυχολογικά τραύματα που υπέστησαν όταν το τρένο βγήκε από τις ράγες. Επιδιώκουν επίσης να αμφισβητήσουν μια υποχρεωτική συμφωνία διαιτησίας που η Amtrak τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2019.


Ο Sean Driscoll, συνεργάτης στα δικηγορικά γραφεία του Clifford, δήλωσε ότι η συμφωνία στερεί από τους επιβάτες το συνταγματικό τους δικαίωμα σε δίκη από ορκωτό σώμα εάν τραυματιστούν σε τρένο Amtrak και ορίζει ως αποζημίωση το μέγιστο 295 εκατομμύρια δολάρια ανά περιστατικό για την Amtrak.

Η συμφωνία διαιτησίας, αλλά όχι το όριο αποζημίωσης, ισχύει επίσης για τους σιδηροδρόμους υποδοχής, όπως το BNSF, είπε ο Driscoll.

Τόσο η Amtrak όσο και η BNSF αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις εκκρεμείς διαφορές.

Δύο ενάγοντες - ο Ryan και η Hanna Shea από το Leverett της Μασαχουσέτης - πραγματοποιούσαν το πρώτο τους ταξίδι με το τρένο όταν ένιωσαν ένα ισχυρό πλήγμα και μια σειρά από κλονισμούς που τους έριξαν στους τοίχους καθώς το βαγόνι του τρένου εκτροχιάζονταν

Το τρένο Amtrak είχε δύο ελκτικές μηχανές και 10 βαγόνια. Τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα κατέληξαν στα πλευρά τους και ένα πέμπτο έγειρε και άλλα ήταν εκτός γραμμής. Το τρένο μετέφερε 141 επιβάτες και 16 μέλη πληρώματος.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Σιδηροδρόμων ερευνούν τα αίτια του εκτροχιασμού.

dailyinterlake.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ