2021-10-07 16:48:37
Φωτογραφία για Προς αύξηση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα 15 ευρώ το μηνιαίο όφελος - Τα 2 σενάρια για το φυσικό αέριο

Τα καλά νέα είναι ότι ο πρόεδρος Πούτιν εμφανίστηκε πρόθυμος να ομαλοποιήσει τις τιμές του φυσικού αερίου, δηλαδή με απλά λόγια να ανοίξει τις στρόφιγγες και η πρώτη αντίδραση της αγοράς ήταν αν μη τι άλλο θετική. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα κι αυτό δεν μοιάζει αρκετό για να επιστρέψουμε στα προ (ενεργειακής) κρίσης και πανδημίας επίπεδα.

Η διαδικασία της “πράσινης” μετάβασης που αναδεικνύει το στρατηγικό ρόλο του φυσικού αερίου ως καύσιμο μετάβασης, η απορρόφηση τεράστιων ποσοτήτων LNG από τις χώρες της Άπω Ανατολής, η εκτόξευση των τιμών δικαιωμάτων ρύπων, η ανεπάρκεια των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, το οποίο αν μη τι άλλο δημιουργεί και συντηρεί ένα κλίμα αβεβαιότητας στην αγορά Ενέργειας. Κι αν συνυπολογίσει κανείς την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος βγαίνοντας από το τούνελ της πανδημίας, έχει την πλήρη εικόνα, όπως αυτή αποτυπώνεται, άλλωστε, στην εκτόξευση των χονδρικών τιμών του ηλεκτρικού στο +240% από πέρσι.

Περισσότερα: iefimerida

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ