2021-10-19 18:00:06
Φωτογραφία για «Ο θάνατος εμβολιασμένων από κοροναϊό δεν ακυρώνει τα εμβόλια» - Τι λέει για τον Κόλιν Παουελ Αμερικανίδα επιστήμονας

Ο θάνατος του Κόλιν Πάουελ στα 84 του από κοροναϊό αν και εμβολιασμένος φέρνει στην επιφάνεια την συζήτηση για το κατά πόσο το εμβόλιο ενάντια στην Covid-19 αποτελεί πανάκεια ενάντια στην πανδημία.

Ο Κόλιν Πάουελ, ο οποίος ήταν ο πρώτος μαύρος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, έφυγε από την ζωή δίνοντας μάχη με τον κοροναϊό, έχοντας ωστόσο μία ούτως ή άλλως επιβαρυμένη υγεία. Ο θάνατός του μάλιστα ήρθε λίγο διάστημα πριν κάνει την τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου. Το ερώτημα «κατά πόσο θα είχε συμβάλλει η τρίτη δόση στο να σωθεί» απάντησε η εγνωσμένου κύρους επιστήμων, Λεάνα Γουέν σημειώνοντας πως προτού απαντηθούν τέτοιες ερωτήσεις πρέπει να συζητήσουμε και το ιστορικό του εκάστοτε ασθενούς.

«Ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού είναι κάτι σαν ένα πολύ καλό αδιάβροχο. Είναι εξαιρετικό όταν βρέχει, αλλά όταν είσαι σε καταιγίδα και έρχεται μετά κι ένας τυφώνας, είναι πολύ μεγαλύτερες οι πιθανότητες να βραχείς. Αυτό δε σημαίνει πως είναι ελαττωματικό το αδιάβροχό σου. Σημαίνει ότι έπεσες σε κακοκαιρία και ότι από μόνο του το αδιάβροχο δεν θα σε προστατεύσει αρκετά», πρέπει να λάβεις και άλλα μέτρα προστασίας, είπε χαρακτηριστικά η δρ. Γουέν.





Περισσότερα: protothema

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ