2021-10-21 05:25:08
Φωτογραφία για Ιδέες και τρόποι για να αξιοποιήσετε διακοσμητικά Στενούς Τοίχους του σπιτιού
Οι μικρότερες πλευρές μακρόστενων δωματίων με μεγάλο μήκος, τοίχοι  ανάμεσα σε παράθυρα, μπαλκονόπορτες ή εσωτερικές πόρτες, στενοί τοίχοι σε σκάλες, εσοχές, εσωτερικά δοκάρια κλπ. Όλα αυτά τα σημεία μπορούν να αξιοποιηθούν πολύ καλαίσθητα και ενδείκνυνται για διαμορφώσεις - διακοσμήσεις που σε μεγαλύτερης επιφάνειας τοίχους δεν έχουν το ίδιο όμορφο αποτέλεσμα. 

Δημιουργείστε σε ένα τέτοιο σημείο μια "γκαλερί" με πίνακες, φωτογραφίες, γκραβούρες κλπ. ή κάθε είδους καδράκια τοποθετημένα σε ίδιες κορνίζες.  

Είτε επιλέξετε να καλύψετε το συνολικό ύψος του τοίχου με κάδρα είτε προτιμήσετε στο κάτω μέρος να υπάρχει ένα στενό έπιπλο (μπουφές, γραφείο, τραπέζι κονσόλα κλπ) φροντίστε το ύψος της διάταξης των κάδρων να είναι ίσο με τα ψηλά στοιχεία που περιβάλλουν το συγκεκριμένο σημείο. Για παράδειγμα σε έναν στενό τοίχο ανάμεσα σε ψηλά παράθυρα-μπαλκονόπορτες το ύψος των κάδρων θα πρέπει να φτάνει έως εκεί που ξεκινούν τα στοιχεία αυτά, ώστε η συνολική όψη του χώρου να είναι συμμετρική και ισορροπημένη οπτικά, χωρίς ο πιο στενός τοίχος να φαίνεται ακόμη πιο μικρός όπως θα συμβεί πχ αν τοποθετήσετε σε αυτόν 1-2 μικρά καδράκια.  


Καλύψτε σχεδόν το σύνολο της επιφάνειας του τοίχου με έναν μεγάλης διάστασης πίνακα ή και καθρέφτη.

Η επιλογή αυτή είναι ιδανική για να αναδείξετε πίνακες ή διακοσμητικά τοίχου μεγάλου μεγέθους, πολύ περισσότερο απ΄όσο αν τα τοποθετήσετε σε τοίχους μεγάλης επιφάνειας και για να δημιουργήσετε ένα κεντρικό διακοσμητικά σημείο που θα τραβά το μάτι, ειδικά σε μεγάλους χώρους. 

Οι στενοί τοίχοι, σε κάθε χώρο του σπιτιού, είναι οι καταλληλότεροι για να βαφτούν σε διαφορετική απόχρωση από τους υπόλοιπους.

Δημιουργείστε αντιθέσεις και τονίστε κάποια σημεία των δωματίων βάφοντας αυτά ακριβώς τα στενότερα σημεία με εντονότερες αποχρώσεις, έτσι και το δωμάτιο θα αποκτήσει ένα πρόσθετο διακοσμητικό "ενδιαφέρον" και το χρώμα δεν θα "πνίξει" τον χώρο.  

Κάντε ακριβώς το ίδιο για τις στενές πλευρές σε χωλ - διαδρόμους βάφοντας τον τοίχο σε αποχρώσεις πιο σκούρες και έντονες.

Σε χώρους διακοσμημένους σε μοντέρνο στυλ μια ιδιαίτερα καλαίσθητη επιλογή για τέτοιους πολύ στενούς και μεγάλου μήκους χώρους είναι ο συνδυασμός του άσπρου-μαύρου τόσο στα χρώματα των τοίχων όσο και στα διακοσμητικά που θα χρησιμοποιήσετε στην πιο στενή πλευρά. 

Μικροί τοίχοι δίπλα στην είσοδο μπορούν να αξιοποιηθούν όχι μόνο διακοσμητικά αλλά και λειτουργικά με την διαμόρφωση στο συγκεκριμένο σημείο μιας σύνθεσης εισόδου που δεν είναι υποχρεωτικό να περιλαμβάνει μεγάλου όγκου έπιπλα.

Ένα χαμηλό έπιπλο στο κάτω μέρος πχ μια παπουτσοθήκη με ενσωματωμένο κάθισμα ή ένα μακρύ σκαμπώ και μια κρεμάστρα τοίχου είναι αρκετά. Επάνω από την κρεμάστρα μπορείτε να τοποθετήσετε κάθε είδους διακοσμητικά στοιχεία, έως το ύψος της πόρτας, ώστε και πάλι η διάταξη να τραβά το μάτι προς τα πάνω και ο στενός τοίχος να αποτελεί οπτικά "συνέχεια" των στοιχείων που τον περιβάλλουν. 

Εσοχές ή στενά σημεία ανάμεσα σε πόρτες μπορούν να αξιοποιηθούν πολύ όμορφα διακοσμητικά με την τοποθέτηση απλών στενών ραφιών που θα καλύπτουν το σύνολο ή το μεγαλύτερος μήκος του τοίχου.

Τοποθετείστε τα ράφια σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους και χρησιμοποιείστε ψηλά κάδρα-κορνίζες ώστε η τελική εμφάνιση του σημείου να είναι συμμετρική και καλαίσθητη χωρίς ο χώρος να φαίνεται ούτε "άδειος" ούτε όμως και "ασφυκτικά" γεμάτος με αντικείμενα. 

Τα γωνιακά ράφια είναι επίσης μια επιλογή κατάλληλη για γωνίες τοίχων με μια πιο στενή πλευρά και για να δημιουργήσετε στο σύνολο μια οπτική "συνέχεια".  

Σε αυτού του τύπου τις διαμορφώσεις και ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο σας μπορείτε και να επεκτείνετε το ράφι της πιο μεγάλης πλευράς του τοίχου σε ολόκληρο το μήκος του.  

Τέλος, δεν υπάρχει καταλληλότερο σημείο από έναν στενό τοίχο για να τοποθετήσετε και να αναδείξετε συλλογές αντικειμένων.

Πορσελάνες, κεραμικά πιάτα, ασημένια - μπρούτζινα αντικείμενα κλπ. θα αναδειχθούν πολύ πιο εντυπωσιακά τοποθετημένα μόνα τους σε ένα τέτοιο σημείο παρά αν "χαθούν" στην επιφάνεια ενός μεγαλύτερου τοίχου.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ