2021-10-26 12:32:02
Φωτογραφία για Σαρηγιάννης: Να γίνει υποχρεωτικό το self test και για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους



Την πρόταση του να πραγματοποιείται υποχρεωτικό σελφ τεστ από όλους τους εργαζομένους ακόμα και από τους εμβολιασμένους, παρέθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, για τον περιορισμό της πανδημίας χρειάζονται άμεσα μέτρα και η διενέργεια των σελφ τεστ θα επιτρέψει τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Παράλληλα βασιζόμενος στα επιδημιολογικά μοντέλα για την πανδημία, εκτίμησε πως τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού θα φτάσουν τα 5.000 στα μέσα του Νοεμβρίου, ενώ οι θάνατοι κατά μέσο όρο θα αγγίξουν τους 60.

Υπογράμμισε δε ότι η πορεία του ιού θα είναι αυξητική στο άμεσο χρονικό διάστημα, ενώ κάλεσε την τοπική κοινωνία να εμπλακεί στην καμπάνια του εμβολιασμού ακολουθώντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, αφού απηύθυνε νέα έκκληση για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, είπε ότι «υπάρχει πιθανότητα 10-12% να κολλήσει κορονοϊό ένας εμβολιασμένος, που μπορεί να μην έχει καν συμπτώματα, ο οποίος μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να συμβάλλει στην διασπορά του κορονοϊού».



Νέα έκκληση προς τους πιστούς για τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες 

Να φορούν μάσκα σε όλη την διάρκεια του εκκλησιασμού τους και των λιτανειών κάλεσε, για ακόμη μια φορά τους πιστούς, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας.

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ