2021-10-28 22:23:00
Φωτογραφία για Αλλαγή ταπετσαρίας- βάψιμο σε ξύλινες πολυθρόνες
Τόσο παλιές-φθαρμένες ξύλινες καρεκλοπολυθρόνες Γαλλικού στυλ που ίσως διαθέτετε όσο και αυτές που θα βρείτε σε παλαιοπωλεία - καταστήματα με μεταχειρισμένα έπιπλα σε πολύ οικονομικές τιμές -δείτε ενδεικτικά εδώ- είναι από τα έπιπλα που εύκολα είτε με αλλαγή του υφάσματος είτε με βάψιμο του ξύλου τους μπορούν πραγματικά να ...μεταμορφωθούν σε εξαιρετικής αισθητικής κομμάτια κλασικού αλλά και πιο μοντέρνου στυλ. 

Η αλλαγή ταπετσαρίας, που πολύ συχνά είναι αναγκαία σε κάθε τύπου ταπετσαρισμένα καθίσματα που το εσωτερικό γέμισμα με τον χρόνο έχει "καθήσει", είναι μια διαδικασία που μπορείτε εύκολα να κάνετε μόνοι σας. Εδώ θα βρείτε αναλυτικές βήμα-βήμα οδηγίες. 

Αλλάζοντας το ύφασμα σε μια τέτοια πολυθρόνα και ανεξάρτητα αν στην αρχική της μορφή περιμετρικά του ξύλου στο εσωτερικό μέρος η άκρη του υφάσματος καλυπτόταν με υφασμάτινη τρέσσα, μπορείτε αντί αυτής να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά καρφιά (καμπαράδες) που θα βρείτε καταστήματα με είδη επιπλοποίιας και που πραγματικά μπορούν να αλλάξουν εντελώς την όψη του επίπλου, ειδικά αν χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμα υφάσματα. Καρφάκια αυτού του τύπου διατίθενται στην αγορά μεμονωμένα αλλά και σε μορφή "αλυσίδας"  για ευκολότερη τοποθέτηση, εδώ θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες.  


Tα λευκά - μπεζ υφάσματα για την ταπετσαρία μια ξύλινης πολυθρόνας είναι η πιο κλασσική και διαχρονική επιλογή ταιριαστή με όποια όψη-απόχρωση και αν θελήσετε να δώσετε στο ξύλο της, ενώ ταυτόχρονα δεν θα δεσμεύσει καμιά χρωματική σας επιλογή μέσα στο χώρο που θα την τοποθετήσετε σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία. 

Το βελούδο είναι από τα ταιριαστά υφάσματα για το αντικέ στυλ μιας ξύλινης καρεκλοπολυθρόνας, αν βεβαίως πρόκειται να τοποθετηθεί σε χώρους κλασσικής διακόσμησης και ένας τρόπος για να απαλύνετε την "αυστηρότητα" του συνόλου είναι να χρησιμοποιήσετε για την πλάτη διαφορετικό σχέδιο, εμπριμέ, υφάσματος. 

Γενικά ο συνδυασμός διαφορετικών υφασμάτων μπορεί να δώσει πολύ εντυπωσιακό και καλαίσθητο αποτέλεσμα, όποιας ποιότητας ύφασμα και αν χρησιμοποιήσετε για την ταπετσαρία μιας ξύλινης καρεκλοπολυθρόνας, για να δημιουργήσετε κομμάτια σε αντικέ, εντελώς κλασσικό ή πιο μοντέρνο στυλ. 

Τα ριγέ-καρώ μοτίβα, ανεξάρτητα από πόσο έντονα, μικρά ή μεγαλύτερα θα είναι τα σχέδιά τους είναι επίσης μια ιδιαίτερη επιλογή για το ύφασμα σε τέτοιες πολυθρόνες που θα δώσουν στο έπιπλο μια πιο "ανάλαφρη" συνολικά και πιο μοντέρνα όψη. 

Τα πολύχρωμα έντονων αποχρώσεων εμπριμέ υφάσματα επίσης μπορούν να αλλάξουν εντελώς την εμφάνιση μιας ξύλινης πολυθρόνας και είναι ιδιαίτερα κατάλληλη επιλογή αν στον χώρο υπάρχει μόνο μία τέτοια πολυθρόνα που θέλετε πραγματικά να ξεχωρίζει σαν ένα πολύ ιδιαίτερο έπιπλο χωρίς να "χάνεται" μέσα στην ομοιομορφία των υπόλοιπων επίπλων. 

Η χρήση καλύμματος στο σύνολο ή μόνο στο κάθισμα μιας πολυθρόνας Γαλλικού τύπου είναι μια λύση τόσο για να προστατέψετε το ύφασμα της από την καθημερινή χρήση όσο και για να διαφοροποιήσετε την όψη της στις περιπτώσεις που δεν θέλετε να αλλάξετε την ταπετσαρία της.

Τα καλύμματα με πιέτες-βολάν στο κάτω μέρος είναι ιδιαίτερα ταιριαστά με το στυλ των επίπλων αυτού του τύπου. Εδώ θα βρείτε τον βήμα-βήμα οδηγό του SoulouposeTo για δημιουργία καλυμμάτων επίπλων και εδώ πολλές επιμέρους ιδέες-σχέδια. 

Το βάψιμο ή εφαρμογή τεχνικών παλαίωσης σε ξύλινες καρεκλοπολυθρόνες είναι επίσης μια ευκολότερη διαδικασία, σε σχέση τις αντίστοιχες σε μεγαλύτερα έπιπλα. Ο ξύλινος σκελετός, αν αφαιρέσετε το ύφασμα και το γέμισμα του επίπλου είναι μικρής επιφάνειας και δεν θα χρειαστείτε πάνω από 2-3 ώρες συνολικά για να ολοκληρώσετε μια απλή τεχνική παλαίωσης χρησιμοποιώντας όποιες αποχρώσεις προτιμάτε ή απλώς συνδυάζοντας ένα μόνο χρώμα με το φυσικό χρώμα του επίπλου. 

Ακριβώς λόγω της μικρής συνολικά επιφάνειας του ξύλου, σε σχέση με το ύφασμα, ακόμη και οι ιδιαίτερα έντονες τεχνικές παλαίωσης δίνουν πολύ καλαίσθητο αποτέλεσμα σε πολυθρόνες αυτού του τύπου. Εδώ θα βρείτε τον αναλυτικό οδηγό για βάψιμο-τεχνικές παλαίωσης σε έπιπλα με βήμα-βήμα οδηγίες ανά τεχνική. 

Διακριτικές τεχνικές παλαίωσης που ταυτόχρονα θα ανανεώσουν την όψη του ξύλου σε σημεία που έχει φθαρεί, μπορείτε να εφαρμόσετε και χωρίς χρώμα μόνο με χρήση πατίνας σε καφέ - μπρονζέ αποχρώσεις τονίζοντας τα σημεία με ιδιαίτερο σχέδιο - σκαλίσματα, όπως και τυχόν περιοχές που το ξύλο έχει "χτυπηθεί", δίνοντας έτσι μια συνολικά "επιμελημένη" αντικέ-φθαρμένη όψη στο έπιπλο. 

Εκτός από το ξύλο και η ταπετσαρία μιας τέτοιας πολυθρόνας, όπως και κάθε μικρού ή μεγαλύτερου  ταπετσαρισμένου επίπλου μπορεί να βαφτεί με χρώματα κιμωλίας. Το ύφασμα βάφεται κανονικά με 2-3 χέρια χρώματος και ακολουθεί πέρασμα με κερί, όπως ακριβώς και στο βάψιμο κάθε είδους επιφάνειας με χρώμα κιμωλίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μόνιμο και ανεξίτηλο, αν βεβαίως ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες εφαρμογής του κάθε χρώματος για την συγκεκριμένη χρήση. Από όπου προμηθευτείτε το χρώμα ζητείστε αναλυτικές οδηγίες. Δείτε εδώ και εδώ σε video την βασική διαδικασία που με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί να εφαρμοστεί σε καρέκλες, πολυθρόνες ή και ...καναπέδες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ