2021-11-04 12:12:08
Φωτογραφία για Ιστορία προδοσίας και αγάπης: Εντεκάχρονος χάνει τα πόδια του σε ατύχημα με τρένο.
Ο 11χρονος Αρκάσα έχασε τα πόδια του κάτω από τις ρόδες ενός τρένου. Οι φίλοι έπεισαν τον μαθητή να πηδήξει στο φορτηγό τρένο και όταν το αγόρι χτύπησε, τον εγκατέλειψαν. Η τραγωδία, όμως, δεν λύγισε τον Αρκάσα χάρη στην υποστήριξη των γονιών του.

Το περιστατικό συνέβη στην Αγία Πετρούπολη ένα συνηθισμένο Σάββατο, που ήταν και η πρώτη μέρα των χειμερινών διακοπών των μαθητών.

Ο Αρκάσα, εύθυμος και ευδιάθετος, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τους φίλους να πάνε να παίξουν στις γραμμές των τρένων.

Ένας συμμαθητής του έκανε επίδειξη και όταν έφτασε ένα φορτηγό τρένο, πήδηξε στο πρώτο βαγόνι, στάθηκε λίγο και μετά πήδηξε πίσω στο έδαφος αναφωνώντας «Είδατε; Δεν είναι δύσκολο».

Ο Αρκάσα τους παρακίνησε να φύγουν από το σημείο, αλλά οι υπόλοιποι άρχισαν να τον προσφωνούν «δειλό» και πως θα πουν σε όλο το σχολείο ότι φοβάται να πηδήξει από το τρένο.

Ο 11χρονος μετά από την πίεση των συμμαθητών του συμφώνησε να πηδήξει και αυτός, όταν εμφανίστηκε ένα τρένο .


Όμως δεν στόχευσε σωστά και ο μισός έπεσε στις ράγες του τρένου με αποτέλεσμα τριάντα έξι βαγόνια να περάσουν πάνω από τα πόδια του.

Οι φίλοι του έτρεξαν κοντά του και μόλις τον είδαν μέσα στα αίματα και στις λάσπες, έφυγαν χωρίς να τον βοηθήσουν ή να καλέσουν ασθενοφόρο.

«Οδηγούσα κατά μήκος των γραμμών στο τέλος της βάρδιας και μόλις είδα κάτι στην άκρη της ράγας, συνειδητοποίησα ότι ήταν μια ανθρώπινη φιγούρα. Πήγα κοντά και ήταν ένα αγόρι ζωντανό» αναφέρει ο Μπούλατ Ζακάεβ, ο μηχανικός που βρήκε τον Αρκάσα.

Ο Μπούλατ έστησε ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης, μαζί με δύο συνεργεία της τροχαίας προκειμένου να μεταφέρουν τον 11χρονο στο νοσοκομείο.

Ο Αρκάσα, παρότι είχε χάσει αρκετό αίμα, κατάφερε να επιβιώσει μετά από ένα εξάωρο χειρουργείο, χάνοντας όμως και τα δύο του πόδια.

Συνήθισε, γρήγορα τη νέα του ζωή χάρη στους γιατρούς και την άψογη υποστήριξη των γονιών του.

«Πρώτον, τον βοηθάει η στάση μας, η δική μου και του πατέρα του. Ποτέ δεν του επιτρέψαμε να αμφισβητήσει ότι όλα θα πάνε καλά. Ποτέ δεν τον κατηγορήσαμε για αυτό που είχε συμβεί», αναφέρει η μητέρα του.

Ο λογαριασμός της μητέρας του Αρκάσα στο Instagram:

https://instagram.com/petrova.supernova

sputniknews.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ