2021-11-09 07:54:31
Φωτογραφία για ΟΣΕ: Σε τροχιά ανακαίνισης το νεοκλασικό κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πύργου- Υπογράφηκε η σύμβαση.
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο που αφορά την ανακαίνιση του νεοκλασικού κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πύργου, που είναι έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ,καθώς στις 3 Νοεμβρίου υπεγράφη η σύμβαση από τον ανάδοχο του έργου, τον Δ/ντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου και τον Ηλείο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική για να φτάσει στην υλοποίησή του.

Το έργο με τίτλο «Λειτουργική Αποκατάσταση του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Πύργου Ηλείας» είναι προϋπολογισμού 489.618 €.

Ο διαγωνισμός έγινε από τη ΓΑΙΑΟΣΕ σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και το έργο χρηματοδοτείται από την Π.Δ.Ε. Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» στο πλαίσιο της πράξης Αναβάθμιση Σιδηροδρομικής Γραμμής Σταθμών στη διαδρομή Κατακόλου – Πύργου – Ολυμπίας /Σταθμός Πύργου» με κωδικό ΟΠΣ 5037466.

Το έργο ανάπλασης του κτιρίου ΟΣΕ στον Πύργο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρεμβάσεις στον εσωτερικό και εξωτερική χώρο του κτιρίου, στην πρόσοψη τους τοίχους και τα δάπεδα, συν τήρηση της στέγης , ελαιοχρωματισμούς, αποξήλωση των παλαιών και σιδερένιων κουφωμάτων και αντικατάστασή τους καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου με φυτεύσεις έτσι ώστε να δένει αρμονικά με την νέα μορφή του
. Το έργο ανάπλασης του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού που εδώ και πολλά χρόνια ήταν πλήρως εγκαταλελειμμένο, θα μετατραπεί σε κόσμημα για την περιοχή και ευελπιστούμε τα επόμενα χρόνια να γίνει αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής όπως ήταν και το αρχικό σχέδιο του Ξυστρή όπου η «πράσινη διαδρομή» θα έφτανε ως τον ΟΣΕ Πύργου.

iliaweb.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νωρίτερα ο τελικός...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νωρίτερα ο τελικός...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ