2021-11-11 17:11:44
Φωτογραφία για Πανεπιστήμιο του Cambridge : Ημερίδα Κοσμολογίας και Βαρύτητας στη μνήμη του John D. Barrow
Ένα σχεδόν χρόνο μετά τον θάνατο του διαπρεπούς και αγαπητού Καθηγητή του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικής του Πανεπιστημίου του Cambridge, John D. Barrow, η Royal Astronomical Society διοργανώνει την Παρασκευή 12/11/2021, ημερίδα Κοσμολογίας και Βαρύτητας στη μνήμη του.

Ο Καθηγητής John Barrow υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Θεωρητικούς Φυσικούς και Κοσμολόγους των τελευταίων 40 ετών, με τεράστια συνεισφορά στους τομείς των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Διαφορικής Γεωμετρίας, Γεν. Θεωρίας Σχετικότητας & Κοσμολογίας.

Υπήρξε ο επιβλέπων Καθηγητής της διδακτορικής διατριβής του Διευθυντή και Προέδρου του ΔΣ του ΕΑΑ, Καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, και στενός συνεργάτης του Διευθυντή του Ινστιτούτου ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και Διευθυντή Ερευνών στην Ακαδημία Αθηνών, Δρ. Σπύρου Βασιλάκου. Στην εν λόγω εκδήλωση μνήμης έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ως ένας από τους οκτώ διακεκριμένους κοσμολόγους, ο Δρ. Σ. Βασιλάκος, ο οποίος μαζί με τον Ερευνητή του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ, Δρ. Μ. Σαριδάκη υπήρξαν συν-συγγραφείς της τελευταίας επιστημονικής εργασίας του Καθηγητή J.D.Barrow, η οποία δημοσιεύθηκε λίγους μήνες μετά τον θάνατο του (''Big Bang Nucleosynthesis constraints on Barrow entropy'', Barrow J. D., Basilakos S., Saridakis E. N., Phys. Lett. B. 815, 136134, 2021).

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για να παρακολουθήσετε τη συγκεκριμένη ημερίδα:

https://ras.ac.uk/.../stubborn-inconstancy-constants...
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ