2021-11-11 18:10:08
Φωτογραφία για Κίνηση ματ υπέρ του εμβολιασμού από τον φαρμακοποιό Τάσο ΒελισσαράκοΔωρεάν rapid test με το κλείσιμο ραντεβού εμβολιασμού: αυτή είναι η πρωτοφανής απόφαση που πήρε ο φαρμακοποιός Τάσος Βελισσαράκος στην Κάρυστο της Εύβοιας, προκειμένου να προωθήσει τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19, «το μόνο όπλο στη φαρέτρα μας», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Facebook ανακοινώνει ότι: «Μετά από ώριμη σκέψη βάσει των συνθηκών, θα προσφέρουμε δωρεάν rapid test, αν κλείσετε το ραντεβού σας για εμβολιασμό με Johnson (1 δόση δώρο 4 rapid) ή Pfizer (2 δόσεις δώρο 8 rapid) στο φαρμακείο μας μέχρι να βγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού σας». 

Ο ίδιος, μιλώντας στο f.daily, εξηγεί ότι η ιδέα αυτή τα συνδυάζει όλα: δεν χάνει το φαρμακείο οικονομικά, διατηρεί την επιστημονικότητά του και προωθεί τον εμβολιασμό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:  

 

«Προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο να πείσω τους πελάτες μου να εμβολιαστούν και να κρατήσω την τιμή των rapid tests στα 10 ευρώ, χωρίς να νομίζουν ότι δεν θέλω να τους κάνω έκπτωση

. Ουσιαστικά όσοι επιλέγουν να εμβολιαστούν, πριμοδοτούνται έναντι εκείνων που δεν θέλουν. Δεν έχω κέρδος από αυτό αλλά δεν χάνω, μιας και η τιμή του ραντεβού αυξήθηκε. Το όφελος πάντως είναι μεγάλο: εμβολιάζονται. Ήδη 20 άτομα τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν κλείσει ραντεβού. Όταν ακούν δωρεάν rapid test, το σκέφτονται διπλά».

Ο Τάσος Βελισσαράκος με την κίνησή του αυτή επιθυμεί να περάσει και το μήνυμα ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι «μεταπράττες» και το ότι το φαρμακείο δεν είναι μόνο ένας εμπορικός χώρος, αλλά οφείλει να διαφυλάσσει και τη δημόσια υγεία.

Προφανώς και μπορούν να μειωθεί η τιμή του rapid test, αλλά έτσι ενθαρρύνονται οι πολίτες να μην εμβολιαστούν.

πηγή: fdaily


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ