2021-11-16 14:12:04
Φωτογραφία για Αφροδίτη Γραμμέλη για Νίκο Μουτσινά: «Πρέπει πλέον να αναμετρηθεί με ένα διαφορετικό σήμερα»



Δυστυχώς ελάχιστοι εντόπισαν την ουσία των λεγομένων του Γιώργου Καπουτζίδη. Φυσικά, η αρχική διατύπωση δημιουργεί αίσθηση αντιπαλότητας αλλά ας μείνουμε στη διαφωνία. Στο ότι δηλαδή ο Καπουτζίδης διαφώνησε με το περιεχόμενο μιας ενότητας του Νίκου Μουτσινά, για την ακρίβεια της εκπομπής του. Βολεύει να μεταφράζουμε όλο αυτό σε κόντρα, σε μονομαχία, σε πολλά. Όμως όταν φύγουν οι τίτλοι μένει η ουσία.

Διανύουμε μία εποχή όπου το σχόλιο που κάποτε συνιστούσε χωρατό, αστείο, επιθεωρησιακό νούμερο και πολλά άλλα πλέον συνιστά προσβολή. Ο χοντρός δεν είναι ρόλος ούτε άνθρωπος, ο οποίος μπορεί να σχολιάζεται δημόσια για το σώμα του. Το ίδιο και το γυναικείο σώμα. Και ένα βήμα παραπέρα, ακόμη και τα ρούχα, ειδικά όταν η διάθεση είναι περιπαικτική ή συνοδεύεται από σχόλια, τα οποία έχουν επιθετικούς προσδιορισμούς. Αυτό βεβαίως δεν αφορά μόνο τον Νίκο. Εδώ πανελίστες κάθονται τα βράδια, παρακολουθούν τηλεόραση φωτογραφίζουν συναδέλφους και τους χαρακτηρίζουν για τις ενδυματολογικές επιλογές τους στα κοινωνικά δίκτυα και το πρωί κουνάνε δάχτυλο ως μαικήνες του political correct, τρομάρα τους. Αυτά, όταν έρθει η ώρα όμως…

Η πρόθεση του Μουτσινά δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι κακή. Θέλει να βγάλει γέλιο, θέλει να κάνει χιούμορ και η προσέγγισή του είναι, αν όχι σατιρική, σίγουρα παιχνιδιάρικη. Όμως ναι, οι καιροί άλλαξαν. Και ίσως όλο αυτό που κάποτε ίσως προκαλούσε γέλιο, γιατί νιώθαμε ότι είναι ανώδυνο, ανακαλύψαμε ότι για κάποιους είναι επώδυνο. Δεν στάθηκαν όλοι τυχεροί να αδράξουν την σάτιρα όπως η Μαρία Μπεκατώρου, την οποία τόσο ο Λάκης Λαζόπουλος όσο και οι Ράδιο Αρβύλα είχαν ως μούσα τους. Κάποιοι ενοχλούνται, κάποιοι στεναχωριούνται. Όμως ο Μουτσινάς δεν έχει τέτοιες προθέσεις.

Θέλει να δώσει χαρά, θέλει να διασκεδάσει. Ο Μουτσινάς έχει ευαισθησίες και έχει μπει μπροστά να υπερασπιστεί ανθρώπους, είναι δίκαιος και δεν πάτησε επί πτωμάτων για να κάνει καριέρα. Λάθη έκανε όπως κάναμε και κάνουμε όλοι.

Απλά κι εκείνος ίσως πρέπει πλέον να αναμετρηθεί με ένα διαφορετικό σήμερα το οποίο ενδεχομένως δεν σηκώνει όσα γίνονταν χθες. Ολοι το κάνουμε, όλοι προσαρμοζόμαστε και μάλλον είναι για καλό φτάνει να μην γίνεται για τους τύπους και αλλά επί της ουσίας.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ