2021-11-18 08:44:18
Φωτογραφία για Απλοί τρόποι για να καλύψετε την βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Τo κάτω μέρος - βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι το μοναδικό άκομψο σημείο του που αν δεν καλυφθεί σωστά αρκεί για να καταστρέψει την συνολική εικόνα του, όσο όμορφα και αν είναι στολισμένο. 

Είτε πρόκειται για φυσικό έλατο είτε για τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο, η ξύλινη ή μεταλλική βάση του αντίστοιχα, μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε ένα χάρτινο ή ξύλινο κουτί, καλάθι, γλάστρα και κάθε τύπου παρόμοιο "δοχείο", σε μέγεθος τέτοιο ώστε να είναι στερεωμένα σταθερά, μια επιλογή πιο καλαίσθητη και "φυσική" από το να προσπαθήσετε να ...κρύψετε την βάση με κάποια φάτνη ή τις ειδικές υφασμάτινες "ποδιές" που θα βρείτε στα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα.

Ανάλογα με το υλικό του "δοχείου" που θα χρησιμοποιήσετε για να τοποθετήσετε το έλατο μπορείτε είτε να το αφήσετε στην φυσική μορφή του είτε να το "ντύσετε" με ύφασμα, χαρτί σκοινί κλπ, δημιουργώντας έτσι μια καλαίσθητη βάση για το δέντρο, περιμετρικά της οποίας μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία όπως π.χ φάτνη, κουτιά δώρων κλπ.


Η λινάτσα είναι από τα καταλληλότερα υφάσματα για την συγκεκριμένη χρήση, μπορείτε με αυτή να τυλίξετε απευθείας το κάτω μέρος του δέντρου ή να καλύψετε οποιοδήποτε κουτί, ξύλινο - μεταλλικό ή και πλαστικό δοχείο μέσα στο οποίο θα έχετε στερεώσει το έλατο, δημιουργώντας ένα καλαίσθητο ...τσουβαλάκι σαν βάση του δέντρου σας.

Το ίδιο ακριβώς, σε δεντράκια μικρού μεγέθους, μπορείτε να κάνετε με χαρτοσακούλες σε φυσικό χρώμα.

  

Ένα ψάθινο καλάθι μπορεί επίσης πολύ εύκολα να κρύψει την βάση του δέντρου με πολύ όμορφο τρόπο.  



Ανάλογα με τον τύπο και το σχήμα του καλαθιού τοποθετείστε το έλατο απευθείας μέσα σε αυτό ή κόψτε το κάτω μέρος από το καλάθι και τοποθετείστε το ανάποδα, με το στενότερο μέρος του στην επάνω πλευρά. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσει πιο ταιριαστό σχήμα για την συγκεκριμένη χρήση. 



Ένα απλό χαρτόκουτο που θα επενδύσετε με χαρτί ή ύφασμα είναι ο απλούστερος τρόπος για να κρύψετε την μεταλλική βάση τεχνητών χριστουγεννιάτικων δέντρων. 



Μεταλλικά δοχεία - κασπώ, ξύλινες τετράγωνες γλάστρες-ζαρντινιέρες ή και επένδυση της βάσης με διακοσμητικό χαρτί είναι επίσης εύκολες και όμορφες λύσεις, ταιριαστές ειδικά σε δέντρα μεσαίου και μικρού μεγέθους.  



Δέντρα  όχι κλασσικά αλλά δημιουργημένα από κλαδιά, ξύλα κλπ. μπορείτε να τα στερεώσετε μέσα σε κάθε τύπου γλάστρα χρησιμοποιώντας μείγμα απλού τσιμέντου ή και αφρό πολυουρεθάνης, αφού πριν τοποθετήσετε μέσα στο δοχείο ένα κομμάτι νάϋλον, ώστε όταν τα ξεστολίσετε να απομακρύνετε απλώς το πλαστικό μαζί με το στερεωτικό υλικό και χωρίς να έχει καταστραφεί η γλάστρα που θα χρησιμοποιήσετε, εκτός βεβαίως αν θέλετε να κρατήσετε την κατασκευή έτοιμη για στόλισμα και την επόμενη χρονιά. 


soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ