2021-11-18 08:42:10
Φωτογραφία για Προτάσεις και τρόποι διακόσμησης με πολύχρωμα χαλιά
Πολύχρωμα χαλιά 

Εκτός της κύριας χρησιμότητάς τους να ζεσταίνουν το δάπεδο τα χαλιά λόγω μεγέθους, σε σχέση με άλλα μικρότερης επιφάνειας αντικείμενα-υφάσματα, είναι και από τα βασικότερα διακοσμητικά στοιχεία σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. 

Τα δε πολύχρωμα και έντονων αποχρώσεων χαλιά μπορούν να λειτουργήσουν σε έναν χώρο πολύ ιδιαίερα και να προσθέσουν φωτεινότητα και χρωματικές αντιθέσεις. 

Ο πιο ...ασφαλής τρόπος για να συνδυάσετε πετυχημένα ένα πολύχρωμο χαλί σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού είναι να χρησιμοποιήσετε χαλί που είτε θα περιλαμβάνει, σε οποιοδήποτε σχέδιο, τα βασικά χρώματα που επικρατούν σε στα έπιπλα-υφάσματα του χώρου, είτε η βασική του απόχρωση θα ταιριάζει με εκείνη των τοίχων, ειδικά αν κάποιος από αυτούς είναι βαμμένος σε έντονη απόχρωση.  

Τα πολύχρωμα χαλιά, ανεξάρτητα από το είδος, ποιότητα κλπ. με βασική τους απόχρωση το μπορντώ-βυσσινί είναι ιδανικά για χώρους διακοσμημένους σε κλασσικό ύφος που στα υπόλοιπα στοιχεία, έπιπλα-υφάσματα, επικρατούν διχρωμίες ή τριχρωμίες σε μπεζ-καφέ-ώχρα. 



Το σημείο της τραπεζαρίας, ιδιαίτερα αν τα έπιπλα σας κινούνται σε απλές γραμμές και ουδέτερες αποχρώσεις, είναι από τα καταλληλότερα για να χρησιμοποιήσετε ένα πολύχρωμο χαλί που θα "φωτίσει" το σύνολο και θα οριοθετήσει τον χώρο του τραπεζιού. 



Σε δωμάτια με λευκά έπιπλα και γενικά διαμορφωμένα σε ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, με λευκούς-μπεζ τοίχους κλπ. ένα χαλί με πολλά και έντονα χρώματα είναι αρκετό για να δημιουργήσει ένα πραγματικά καλαίσθητο και φωτεινό σύνολο, συνδυασμένο χρωματικά ακόμη και μόνο με μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες - αντικείμενα.  



Ένας επίσης πρακτικός τρόπος για να εντάξετε διακοσμητικά ένα πολύχρωμο χαλί στον οποιοδήποτε χώρο είναι να συνδυάσετε τα χρώματά του με διακοσμητικά μαξιλάρια. Ανάλογα με το συνολικό στυλ διακόσμησης και το είδος του χαλιού, διαφοροποιείστε το ύφασμα των μαξιλαριών που εκτός από τα έπιπλα μπορούν να τοποθετηθούν και στο δάπεδο. 



Τα ριγέ πολύχρωμα χαλιά κάθε τύπου ή και ανάλογου σχεδίου μοκέτες είναι επίσης ένας τρόπος για να προσθέσετε χρώμα σε χώρους διαμορφωμένους με ανοιχτόχρωμα έπιπλα, προσθέτοντας απλώς μερικές διακοσμητικές λεπτομέρειες σε χρώματα ίδια με εκείνα του χαλιού.  



Για να χρησιμοποιήσετε πετυχημένα ριγέ πολύχρωμα χαλιά σε χώρους που ήδη κυριαρχούν έντονες αποχρώσεις στα υφασμάτινα στοιχεία, επιλέξτε χαλιά που οι βασικές τους αποχρώσεις να είναι ακριβώς ίδιες με κάποια από τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου.



Διαφορετικές Χρήσεις για Κιλίμια - Υφαντά χαλιάι

Ένα στοιχείο που διαφοροποιεί κατά πολύ το τελικό διακοσμητικό αποτέλεσμα που δημιουργεί ένα χρωματιστό χαλί είναι το χρώμα του δαπέδου. Γενικά, για να αναδειχθεί το χαλί, ειδικά αν τα χρώματά του είναι σκούρα, χρειάζεται λευκό ή τουλάχιστον ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμο παρκέ, πλακάκι ή μάρμαρο. Σε αντίθετη περίπτωση, αν το πάτωμά σας είναι ιδιαίτερα σκουρόχρωμο τοποθετήστε το πολύχρωμο πάνω σε ένα μεγαλύτερο ψάθινο ή μονόχρωμο μπεζ χαλί.



Ο τρόπος αυτός, η τοποθέτηση δηλαδή και δεύτερου χαλιού, είναι η λύση και για τις περιπτώσεις που θέλετε να αξιοποιήσετε ένα πολύχρωμο χαλί πολύ λεπτό ή μικρότερων διαστάσεων απ΄ότι χρειάζεται ο χώρος σας.

Αντίθετα αν έχετε ένα μεγάλο χρωματιστό αλλά ιδιαίτερα λεπτό χαλί ή που πιθανόν έχει φθαρεί στο μεγαλύτερο μέρος του, τοποθετήστε πάνω από αυτό ένα μονόχρωμο χαλί έτσι που από το μεγαλύτερο να φαίνεται περιμετρικά μόνο η άκρη του. 



Τα πoλύχρωμα χαλιά - κιλίμια σε έντονους χρωματισμούς είναι από τα καταλληλότερα για χώρους διακοσμημένους σε ethnic, retro ή boho στυλ.  



Χαλιά με γεωμετρικά σχέδια ή ρίγες θα τα συνδυάσετε πολύ πιο εύκολα με τα υπόλοιπα στοιχεία-αντικείμενα του χώρου σας, σε σχέση με εκείνα πχ με σχέδια λουλουδιών που είναι καταλληλότερα για χώρους διακοσμημένους σε κλασσικό ύφος.   



Στις περισσότερες περιπτώσεις το ίδιο πολύχρωμο χαλί, με γεωμετρικά-ακαθόριστα σχέδια, ανεξάρτητα από το είδος του εκτός και αν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα εξεζητημένο, θα ταιριάξει σε χώρους τόσο κλασσικού όσο και πιο μοντέρνου στυλ.

Καθοριστικότερο από το διακοσμητικό στυλ στο "πάντρεμα" ενός χαλιού με το σύνολο ενός χώρου, είναι να ταιριάζουν απολύτως τα χρώματά του με τα βασικά χρώματα σε έπιπλα-υφάσματα που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. 



Τα χαλιά, γενικά, δεν είναι από τα πιο οικονομικά στοιχεία-αντικείμενα του σπιτιού και σίγουρα οι αλλαγές τους κοστίζουν αρκετά παραπάνω από άλλες "μικροαλλαγές" που μπορείτε να κάνετε σε υφασμάτινα στοιχεία, διακοσμητικά αντικείμενα κλπ.

Όμως το σωστό χαλί είναι μια πραγματική "επένδυση", μπορεί από μόνο του να χαρακτηρίσει ένα χώρο τόσο όσο κανένα άλλο στοιχείο για αυτό και αξίζει να το πληρώσετε μια φορά για να το έχετε για πάντα.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ