2021-11-19 12:42:21
Φωτογραφία για Γιατί να χρησιμοποιούμε σιδηρόδρομο;
Ο σιδηρόδρομος έχει πολλά πλεονεκτήματα:

Είναι ευέλικτος. Τα πλεονεκτήματα των σιδηροδρόμων δεν προορίζονται μόνο για τους παραθεριστές και τους εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά. 

europa.eu

Οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες εμπορευματικών μεταφορών μπορούν να στραφούν στις σιδηροδρομικές μεταφορές και να επωφεληθούν από χαμηλού κόστους, ολοένα και πιο ανταγωνιστικές προσφορές για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, μειώνοντας παράλληλα το αποτύπωμα άνθρακα που παράγουν.

Είναι πράσινος και βιώσιμος. Οι σιδηρόδρομοι είναι σε μεγάλο βαθμό ηλεκτροκίνητοι και εκπέμπουν πολύ λιγότερο CO2 σε σχέση με τις ισοδύναμες οδικές ή αεροπορικές μετακινήσεις. Αντιπροσωπεύουν μόνο το 0,4 % των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις μεταφορές της ΕΕ, ενώ το σύνολο των μεταφορών της ΕΕ αντιπροσωπεύει το 25 % των συνολικών εκπομπών της. Επιπλέον, είναι το μόνο μέσο μεταφοράς που κατά την περίοδο 1990-2017 έχει μειώσει με συνέπεια τις εκπομπές και την κατανάλωση ενέργειας, ενώ χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Είναι οικονομικά προσιτός, άνετος και ασφαλής. Είτε βρίσκεστε σε διακοπές είτε ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους, μπορείτε να βασιστείτε στους σιδηροδρόμους για να φτάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας. Είναι το ασφαλέστερο μέσο χερσαίας μεταφοράς με τη χαμηλότερη συχνότητα θανατηφόρων ατυχημάτων. Κάντε το τρένο το κινητό σας γραφείο ή απλώς απολαύστε τη θέα και αφήστε πίσω σας τα γεμάτα άγχος ταξίδια.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«MILLENIUM PARTY» αλά ελληνικά...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«MILLENIUM PARTY» αλά ελληνικά...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ