2021-11-19 12:00:04
Φωτογραφία για Sex και τηλεόραση. Ποιές εκπομπές είναι επικίνδυνες για τη σεξουαλική μας ζωή; Αναλυτικό ρεπορτάζ.
Οι ειδικοί λένε ναι! Μια πολιτική εκπομπή ή οι ειδήσεις  που θα παρακολουθήσεις στη τηλεόραση μπορεί να μειώσει τη λίμπιντό σου σε ποσοστό 84%!

Αντίθετα οι εκπομπές lifestyle, τύπου reality με πιπεράτα σχόλια και οπτική κλειδαρότρυπας, μπορούν να αυξήσουν τη διάθεσή σου έως και 56%!

 Εκεί όμως που θα θες να κάνεις sex…οπωσδήποτε, είναι αν παρακολουθείς στην τηλεόραση εκπομπές χιουμοριστικές, σάτιρας και γέλιου! Η διάθεση για σεξουαλικά παιχνίδια σε αυτή την περίπτωση, αυξάνεται κατά 77%

Με λίγα λόγια, και με λίγη δόση χιούμορ, αν βλέπεις συνέχεια πολιτκές εκπομπές και ειδήσεις, ξέχνα τις τις συχνές και …καλές ερωτικές συνευρέσεις… Αντίθετα αν βλέπεις εκπομπές «ανάλφρες» και κυρίως εκπομπές σάτιρας και γέλιου θα κάνεις…πάρτυ και στο… κρεββάτι!

Διάβασε αναλυτικά την έρευνα που έκανε έκανε η Ε.Μ.Α.Σ (Εταιρεία μελέτης της ανθρώπινης σεξουαλικότητας) και έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον!

 

Οι πολίτες φαίνεται να αντιμετωπίζουν το πολιτικά ορθό και το καθωσπρέπει αδιάφορα τουλάχιστον σε σχέση με τη libido.  Αντίθετα με το περιθωριακό, το επιπόλαιο και ότι έχει σχέση με την ελαφρότητα της κοινωνικής ζωής – εξού και η αβάστακτη ελαφρότητα του είναι – η libido φαίνεται να απογειώνεται.

Πιο αναλυτικά:

Οι εκπομπές που κινούνται στην ορθή πολιτική θέση (ειδήσεις, πολιτική, ρεπορτάζ) επηρεάζουν αρνητικά τη libido σε ποσοστό 84%, ενώ μόνο το 16% του δείγματος επηρεάζεται θετικά. Η ερμηνεία είναι πως η αγριότητα και η πρωτόγονη ουσία της libido δεν έχει σχέση με τον πολιτικά ορθό και ξύλινο λόγο. Ο πολιτισμός ως οικοδόμημα εξάλλου όπως είπε και ο Φρόιντ καταπιέζει τα ένστικτα και την αγριότητα της σεξουαλικής επιθυμίας.

Οι εκπομπές με πιπεράτα σχόλια και οπτική κλειδαρότρυπας όπως και οι εκπομπές  reality (τα τηλε-σκουπίδια όπως ονομάζονται) που θα περίμενε κανείς να ρίχνουν την libido πολύ περισσότερο, φαίνεται ότι την ανεβάζουν σημαντικά, αφού το 56% απαντά πως επηρεάζεται θετικά. Όσο και να μοιάζει παράδοξο αυτό, ερμηνεύει την διφυή φύση του ανθρώπου, από τη μια τα υψηλά και ιδεώδη, αλλά και τα ταπεινά και γελοία που ανακουφίζουν το σώμα από την εγκεφαλική δυναστεία. Ο άνθρωπος ρέπει προς το γελοίο και το ταπεινό από τη φύση του. Στα reality και στις κοινωνικές-πλούσιες σε κοινωνικά σχόλια- εκπομπές ο μέσος τηλεθεατής μέσα από την ταπείνωση των τρίτων ξορκίζει τους δαίμονες που έχει μέσα του και κρύβει επιμελώς τον καθωσπρεπισμό του.      

 Η βία και η σύγκρουση των πρωτόγονων ενστίκτων που εκφράζονται στις εκπομπές αυτές, ξυπνούν τον πρωτογονισμό του κάθε καταπιεσμένου τηλεθεατή, που κρύβεται επιμελώς πίσω από το «ευτυχώς δεν είμαι στη θέση τους». Εξάλλου όπως είπε η ψυχαναλύτρια Τζ. Κρίστεβα, στη σημερινή εποχή της μοναξιάς και της έλλειψης διαλόγου των ανθρώπων, τα reality δημιουργούν αισθήματα συμμετοχής και χαλάρωσης.

Οι εκπομπές με χιούμορ, σάτιρα και γέλιο είχαν εντυπωσιακή θετική επίδραση στον οργασμό στο 77% του δείγματος. Για τον Οκτάβιο Παζ, ο οργασμός είναι το γέλιο και η ταπείνωση (σ.σ. αυτοσαρκασμός), ενώ η σκέψη το αντίθετο της. Αντίστοιχα ο Ortega y Gasset λέει «προτιμώ να έχω μια στύση παρά μια σκέψη».       

  

  Η ορμόνη της χαράς η ντοπαμίνη είναι ουσιαστικά η ουσία που πυροδοτεί και τη σεξουαλική επιθυμία. Το γέλιο, ο αυτοσαρκασμός και η διονυσιακή άποψη της ζωής φαίνεται ότι είναι αντίπαλος της υπέρμετρης λογικής και του αδιέξοδου μιας σκέψης καταθλιπτικής, μιας διηνεκούς στρεσογόνου κοινωνικής ζωής, όπως τη βιώνουν οι Έλληνες σήμερα.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ