2021-11-21 01:14:30
Φωτογραφία για Κίνητρα για το εμβόλιο του κορονοϊού: Από σπίτια και αυτοκίνητα μέχρι αγελάδες και ρύζι! Παγκόσμιος αγώνας δρόμου για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα
Από σπίτια και αυτοκίνητα μέχρι αγελάδες αλλά και υποτροφίες, επιλέγονται ως κίνητρα και δέλεαρ για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί ανά τον κόσμο.

Περίπου ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα , κακό προμήνυμα θεωρείται όμως η ακύρωση τον εορταστικών εκδηλώσεων στο Γιβραλτάρ, το μοναδικό σημείο του πλανήτη που έφτασε στο 100% των εμβολιαστικών στόχων, ενώ και οι διάσημες χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας απαγορεύτηκαν ήδη σε 4 κρατίδια.

«Aνοίξαμε», διαμήνυσαν λίγες ημέρες νωρίτερα οι αρχές της Νέας Υόρκης αλλά σειρά είχε ο αστερίσκος: «Κανένας δεν θα ξεφαντώσει στην πλατεία Times της Νέας Υόρκης, αν δεν έχει πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία θα σκανάρονται σε ειδικές εισόδους από 2.000 ελεγκτές.

Στη Νέα Υόρκη, ενέταξαν πρόγραμμα αγοράς λαχνών την ώρα του εμβολιασμού, όπου κάθε μήνα ο μεγάλος τυχερός κερδίζει 5 εκατομμύρια δολάρια, ο επόμενος 1 εκατομμύριο και ο λιγότερο τυχερός 20.000 δολάρια. Την ίδια ιδέα είχαν και στην Καλιφόρνια.


Στο Οχάιο, για να αντιμετωπίσουν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στις ηλικίες 12 με 17 ετών, δελεάζουν τους νέους (και τους γονείς τους) με υποτροφίες για οποιοδήποτε πανεπιστήμιο εντός της πολιτείας και τετραετείς σπουδές.

Στη Μόσχα η πρώτη δόση εμβολιασμού επιβραβεύεται με αυτοκίνητο αξίας 50.000 μέχρι 150.000 δολαρίων. Δίνονται πέντε οχήματα την εβδομάδα και έπεται κλήρωση για πολυτελή σπίτια.

Στην Ασία, το Χονγκ Κονγκ διοργανώνει λοταρία με υπερπολυτελές διαμέρισμα 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κέντρο, ενώ οι λαχνοί για εμβολιασμένους υπόσχονται αυτοκίνητα, έξυπνα κινητά, πακέτα ομορφιάς και άλλα μικρότερα βραβεία.

Στις Φιλιππίνες, 1 στους 10 που λαμβάνει δόση εμβολίου κορονοϊού φεύγει με επτά αγελάδες και οι λιγότερο τυχεροί με δέκα κιλά ρύζι! Δήμαρχος στις Φιλιππίνες συμφώνησε με τους πλούσιους της περιοχής και δίνει ανά δύο μήνες οικόπεδο για δόμηση.

Τέλος, στην Αυστραλία ακολούθησαν το μοντέλο των ΗΠΑ, εφαρμόζοντας τη λοταρία με έναν υπερτυχερό!

Αντί για “δώρα” επέλεξαν το lockdown

Φυσικά, υπάρχουν και οι χώρες που επέλεξαν αντί για δώρα στους πολίτες που εμβολιάζονται, να προχωρήσουν σε νέα περιοριστικά μέτρα, με μερικό ή οριζόντιο lockdown.

Η Αυστρία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία από την περασμένη Δευτέρα έθεσε σε ισχύ lockdown για τους περίπου δύο εκατομμύρια ανεμβολίαστους, ενώ είναι και η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επέβαλε εκ νέου ολικό, εθνικό lockdown, 20 ημερών το οποίο περιλαμβάνει και τους εμβολιασμένους πολίτες.

Την ίδια ώρα στη Γερμανία ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, κάλεσε τους πολίτες να μειώσουν τις κοινωνικές επαφές τους και έκανε λόγο για «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού λοκντάουν. «Δεν τολμώ να πω πώς θα είναι τα Χριστούγεννα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εξαρτάται από εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σπαν.

Από τις 13 Νοεμβρίου η κυβέρνηση της Ολλανδίας επέβαλε μερικό lockdown, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες και με το οποίο τα εστιατόρια και τα μπαρ υποχρεώνονται να κλείνουν στις 8 μμ.

Την Τετάρτη το Βέλγιο αυστηροποίησε τα μέτρα κατά της πανδημίας καθιστώντας υποχρεωτική την τετραήμερη τηλεργασία.

Στη Γαλλία, η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η χώρα πλήττεται από ένα πέμπτο κύμα, ωστόο ο πρόεδρος Μακρόν είπε ότι η χώρα του δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα εκείνων των ευρωπαϊκών χωρών που επιβάλλουν λοκντάουν σε μη εμβολιασμένους λόγω της επιτυχίας, όπως είπε, του μέτρου του υγειονομικού πάσου.

Μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια στην Ιρλανδία υποχρεώθηκαν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης να κλείνουν νωρίτερα, δηλαδή τα μεσάνυχτα, ενώ οι αρχές θα εντείνουν τους αναμνηστικούς εμβολιασμούς . Σχεδόν το 90% των πολιτών άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Η Πορτογαλία, μια από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως (το 87,8% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο), εξετάζει νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει την αναζωπύρωση της επιδημίας Covid-19.

Το ίδιο ισχύει και στην Ιταλία που έχει επιστρέψει στην κατάσταση που βρισκόταν τον περασμένο Μάιο, όταν είχαν καταγραφεί για τελευταία φορά, πάνω από 10.000 νέα κρούσματα.

Η Σουηδία θα καθιερώσει από την 1η Δεκεμβρίου και για πρώτη φορά υγειονομικό πάσο, που θα είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, για τις εκδηλώσεις άνω των 100 ατόμων. Η σκανδιναβική χώρα, που είχε αποφασίσει από την 1η Νοεμβρίου να μην διενεργούνται διαγνωστικά τεστ στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα κατά της Covid-19, ακόμη και στην περίπτωση που εκδηλώνουν συμπτώματα, αποφάσισε επίσης να ανακαλέσει αυτή την απόφαση που επικρίθηκε ευρέως.

Στη Τσεχία, από την Δευτέρα, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 δεν θα έχουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις και υπηρεσίες (π.χ εστιατόρια και ξενοδοχεία), ενώ δεν θα αναγνωρίζονται στο εξής ούτε τα αρνητικά τεστ κορονοϊού.

Τέλος, η «υποδειγματική» Δανία επανέφερε πριν από λίγες ημέρες το «υγειονομικό διαβατήριο», το οποίο βεβαιώνει ότι ο κάτοχός του είναι εμβολιασμένος ή αρνητικός στον ιό. Το πάσο αυτό απαιτείται για επισκέψεις σε εστιατόρια, καφέ, γηροκομεία και για εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους με πάνω από 200 ανθρώπους και ισχύει σε εθνικό επίπεδο. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ