2021-12-01 17:28:59
Φωτογραφία για Πιστοποιητικό νόσησης: Μόνο με PCR test όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί. Τι θα γίνει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμούΣύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ethnos.gr, η επιτροπή των ειδικών εισηγείται να επιβάλλεται πιστοποίηση του θετικού αποτελέσματος για τον κορονοϊό μόνο με μοριακό έλεγχο καθώς διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι κατέθεταν μόνο rapid test.

Γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στους ειδικούς αφού κατά καιρούς έχουν βρεθεί παρατυπίες στον εργαστηριακό έλεγχο, ενώ ταυτόχρονα το PCR test θεωρείται πιο αξιόπιστο.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις τελευταίες αλλαγές, πιστοποιητικό νόσησης μπορούσε κανείς να εκδώσει εάν δεν έχει εμβολιασθεί είτε με PCR test είτε ακόμη και με rapid test.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Στο μεταξύ μετά και την πρόταση του πρωθυπουργού να ανοίγει στους 4 μήνες η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, η αρμόδια Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συζητά τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανώς θα ορισθούν οι 5 μήνες ως ανώτατο όριο ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συμφωνία σε όλα τα μέλη της επιτροπής.

Βέβαια ήδη υπήρχαν εδώ και καιρό οι σκέψεις στην κυβέρνηση – αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές – να λήγει το πιστοποιητικό στους 6 μήνες.

Ωστόσο λόγω των εξελίξεων για της μειωμένης αποτελεσματικότητας των εμβολίων είναι πιθανό οι ειδικοί να καταλήξουν ακόμη και στους 5 μήνες.

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ