2021-12-04 09:10:01
Φωτογραφία για Τουρκία: Τρένα για τους λάτρεις της μαγειρικής καθ' οδόν
Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του Eastern Express που εκτείνεται από την πρωτεύουσα Άγκυρα μέχρι την ανατολική επαρχία του Καρς, οι αρχές ενθαρρύνονται να θέσουν σε λειτουργία νέα τρένα για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση των ανθρώπων που προσπαθούν να γνωρίσουν την ενδοχώρα της Ανατολίας.

Το Eastern Express έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές αφού οι άνθρωποι άρχισαν να μοιράζονται στα social media φωτογραφίες από το γραφικό τοπίο του ταξιδιού τους.

Σε μια προσπάθεια να προωθήσουν τη γαστρονομική κουλτούρα της Τουρκίας και να εισαγάγουν τοπικές γεύσεις διαφορετικών περιοχών, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι προετοιμάζονται ολοκληρωμένες για νέες εναλλακτικές που θα έφεραν στο προσκήνιο τον γαστρονομικό τουρισμό.

Ο Ömer Kartın, πρόεδρος της εξειδίκευσης του γαστρονομικού τουρισμού της TÜRSAB, μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια γαστρονομικού τουρισμού τους, δίνοντας πληροφορίες για τις διαδρομές που θα τεθούν σε λειτουργία.


Σημειώνοντας ότι σκοπεύουν να ξεκινήσουν δρομολόγια μεταξύ της επαρχίας Kayseri της Κεντρικής Ανατολίας και της νότιας επαρχίας των Αδάνων, δύο πόλεων που φημίζονται για τις τοπικές τους λιχουδιές, το φθινόπωρο του 2022, ο Kartın τόνισε ότι επιθυμούν να αυξήσουν αυτές τις εκδρομές σε δύο ή τρεις ημέρες εβδομάδα.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι εκδρομές θα τραβήξουν την ίδια προσοχή που έχει τραβήξει το Eastern Express τα τελευταία χρόνια. Σε αυτές τις διαδρομές, οι τουρίστες θα ταξιδέψουν μέσα από υπέροχες φυσικές σκηνές ενώ τρώνε υπέροχα γεύματα», είπε ο Kartın.

Τραβώντας μεγάλη προσοχή από διεθνείς τουρίστες, τοπικούς φοιτητές πανεπιστημίου και λάτρεις των ταξιδιών και των περιηγήσεων, το Eastern Express φιλοξενεί επιβάτες που τους αρέσει να απολαμβάνουν νόστιμα φαγητά που σερβίρονται απολαμβάνοντας εντυπωσιακά φυσικά και ιστορικά αξιοθέατα στη διαδρομή.

Όμως, όσοι προσπαθούν να φτάσουν στην ανατολική Τουρκία με το Eastern Express δεν μπορούν πλέον να βρίσκουν εισιτήρια, καθώς οι φωτογράφοι, οι τουρίστες και οι influencers έγιναν σύντομα οι μεγαλύτερες ομάδες που ταξίδευαν στη γραμμή.

Ο Kartın πρόσθεσε επίσης ότι το Pamukkale Express που εκτείνεται από την επαρχία Denizli του Αιγαίου έως την επαρχία Eskişehir της Κεντρικής Ανατολίας και το Aegean Express που εκτελεί δρομολόγια από το Eskişehir στην επαρχία του Αιγαίου της Σμύρνης είχαν σκοπό να λειτουργήσουν στη συνέχεια.

« Σε αυτές τις διαδρομές θα προστεθούν βαγόνια τραπεζαρίας στο κεντρικό τρένο και θα υπάρχουν μόνο επιβάτες που αγόρασαν την περιοδεία εκεί. Ειδικά γεύματα για κάθε περιοχή θα σερβίρονται στους τουρίστες σε αυτά τα βαγόνια», είπε ο Kartın, τονίζοντας ότι δεν θα διοργανωθούν πολιτιστικές εκδρομές σε αυτές τις περιοχές λόγω του χαμηλού χρόνου αναμονής μεταξύ των στάσεων.

Δήλωσε επίσης ότι είναι δυνατή η διαμονή σε ξενοδοχείο στην πόλη έναρξης ή λήξης της εκδρομής και είναι δυνατή η επιστροφή στην πόλη από την οποία ξεκίνησε η περιήγηση με το ίδιο τρένο ακολουθώντας το πρόγραμμα.

hurriyetdailynews.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ