2021-12-09 12:10:09
Φωτογραφία για Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την καταγγελία Γιαννάκου για VIP ΜΕΘ



Την άμεση παρέμβαση Εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές για την ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων.

Με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου οι επίμαχες καταγγελίες εντάσσονται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές με αφορμή καταγγελίες για θα θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ. Σε αυτή τη δικογραφία που βρίσκεται ανοιχτή προς διερεύνηση όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας εντάσσονται και οι πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το πρωί της Πέμπτης.

«Όσοι δεν πηγαίνουν στην εισαγγελία να πουν αυτά που καταγγέλλουν, θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα ψέματα που λένε. Δεν περιμένω την εισαγγελία να κινηθεί, κινούμαι εγώ και ζητώ από την εισαγγελία να ελέγξει τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που έγιναν», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι πρόκειται για ψεύδη και δήλωσε εξοργισμένος καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

«Το να λέγεται ότι γιατροί και νοσηλευτές και προφανώς και πολιτικά προϊστάμενοι, βρίσκονται σε ένα κύκλωμα εγκληματικό που κρατάει κλίνες κενές προκειμένου αν αρρωστήσει ο Ντζούνος, ο Κούτρας ή ο Πλεύρης να μπορέσει να έχει κλίνη ΜΕΘ και να μην έχουν άλλοι συμπολίτες, με συγχωρείτε αυτό είναι ψευδέστατο, συκοφαντικό και σας ενημερώνω ότι έχω ήδη συντάξει την αναφορά αξιοποίνων πράξεων για να την καταθέσω».

Τι ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γιαννάκος, μιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε πως τις 647 κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για περιστατικά κορονοϊού σε όλη τη χώρα, οι 47 παραμένουν κενές, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία.



«Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714. Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, ενώ πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δε γεμίζουν;», επισήμανε.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι χθες το βράδυ ενώ υπήρχαν δυο κενές κλίνες στο ΚΑΤ, δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα ανδρόγυνο, 58 και 59 ετών αντίστοιχα, που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη Νίκαια από την προηγούμενη μέρα. «Στη λίστα αναμονής υπάρχουν μόνο μη επώνυμοι άνθρωποι. Δεν είναι μητροπολίτες ή επώνυμοι», κατέληξε.

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ