2021-12-12 08:40:07
Φωτογραφία για Κωνσταντίνος Κάππας: «Δεν έκανα πίσω στις δυσκολίες»...

 



Ο γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξή μίλησε για το αν έφτασε ποτέ σε σημείο να σκεφτεί να κάνεις άλλο επάγγελμα, λόγω της οικονομικής ανασφάλειας του κλάδου του, αλλά και για το πώς πέρασε το διάστημα της καραντίνας.

Είσαι ευτυχής που ζεις από αυτή τη δουλειά, σε μία εποχή δύσκολη για τον κλάδο σας;

Είμαι ευτυχής κυρίως για τις συνεργασίες που είχα και έχω ως σήμερα. Και πλέον μπορώ να κάνω μία επιλογή πάνω σε αυτό που θα είναι καλό για μένα και θα με εξελίξει. Αυτό με κάνει ευτυχισμένο. Η χαρά και η δίψα που είχα τότε που ξεκινούσα, να την έχω ακόμη και σήμερα, πατώντας στη θεατρική σκηνή. Όσον αφορά τα χρήματα δεν είμαι ευτυχής γιατί ποτέ δεν έβγαλα πολλά. Πάντα αυτά τα οποία έβγαζα και βγάζω μου φτάνουν για τα βασικά, αλλά δεν έχω την οικονομική άνεση που μπορεί να νομίζει ο κόσμος ότι έχουμε οι ηθοποιοί. Τότε που ξεκίνησε η κρίση, τότε ξεκινήσαμε να βγάζουμε κι εμείς κάποια χρήματα, αλλά δεν έζησα αυτή την χρυσή εποχή των μεγάλων ποσών.

Έφτασες ποτέ σε σημείο να σκεφτείς να κάνεις κάτι άλλο στη ζωή σου επαγγελματικά, λόγω της οικονομικής ανασφάλειας αυτού του επαγγέλματος;

Πιο μικρός ίσως ναι, αλλά κατά έναν περίεργο λόγο έβλεπα κάτι στον εαυτό μου, που πίστευα ότι αξίζει τον κόπο να το κυνηγήσω. Δεν έκανα πίσω στις δυσκολίες και μπορεί για να τα βγάλω πέρα, πιο μικρός, να χρειαζόταν να κάνω κι άλλες δουλειές παράλληλα. Με βοήθησε και ο παράγων τύχη βέβαια για να μην εγκαταλείψω αυτή τη δουλειά. Γιατί υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που δεν άξιζε να εγκαταλείψουν, αλλά εγκατέλειψαν. Είναι δύσκολο μέσα στα χρόνια να επιβιώσεις και να είσαι παρών μέσα σε αυτό το επάγγελμα.

Δύσκολη συνθήκη ήταν και η καραντίνα που για σχεδόν 1,5 χρόνο δεν είχατε δουλειά. Πώς το πέρασες αυτό το διάστημα;

Νιώσαμε πάρα πολύ αβοήθητοι και ότι δεν μας έδινε κανείς σημασία. Δεν είχαμε αυτή την εντύπωση στη αρχή, αλλά δυστυχώς συνέβη. Το οικονομικό καθεστώς στον κλάδο μας είναι τραγικό. Παίρνουμε πολύ λίγα χρήματα, αναλογικά με τα χρόνια που είμαστε σε αυτό τον χώρο και για την δουλειά που έχουμε ρίξει στο θέατρο. Οι απολαβές μας όφειλαν να είναι τουλάχιστον τετραπλάσιες. Φανταστείτε, παίρνω λιγότερα λεφτά, απ’ όσα έπαιρνα ξεκινώντας πριν 30 χρόνια στο θέατρο. Το θεωρώ απαράδεκτο, ανήθικο και δεν ξέρω πώς θα αλλάξει κι αν μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Σκέφτηκες ποτέ να ζήσεις εκτός Ελλάδας;

Είχα σκεφτεί όταν πρωτοξεκινούσα στο θέατρο να φύγω για την Γαλλία, γιατί τότε έκανα και γαλλικά στη σχολή του Βουτσινά. Αλλά τότε σε μία οντισιόν που ευτυχώς (ή ατυχώς) βρέθηκα, ο Γιώργος Μιχαηλίδης με φώναξε για ένα σίριαλ στον ΑΝΤ1 και με επέλεξαν να παίξω, έχοντας μάλιστα κι ένα επεισόδιο πρωταγωνιστικό. Τότε, η μία δουλειά έφερε την άλλη και κάπως έτσι δεν έφυγα ποτέ. Πάντα κάθε χρονιά έλεγα και το λέω ακόμη, να φύγω στο εξωτερικό, έστω για 6 μήνες. Κυρίως, για να γνωρίσω έναν νέο κόσμο και να ανοίξω τους ορίζοντές μου. Αλλά πάντα κάτι συμβαίνει και μένω Ελλάδα.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ