2021-12-13 10:24:18
Φωτογραφία για Φτάνει το τραμ στον Πειραιά με τον πρωθυπουργό…
Ο Κ. Μητσοτάκης εγκαινιάζει την Τρίτη τις νέες γραμμές

Το «καμπανάκι» του τραμ θα σημάνει ξανά στον Πειραιά στα εγκαίνια λειτουργίας του την ερχόμενη Τρίτη όπου θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέβουν στο ΤΡΑΜ από τη στάση του ΣΕΦ και θα καταλήξουν στη στάση μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, όπου και θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση των εγκαινίων.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιηγηθεί και στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» της Αττικό Μετρό στο πλαίσιο της παράδοσης, το καλοκαίρι του 2022, των τριών σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» που ολοκληρώνουν την επέκταση της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά.

Η επέκταση του τραμ στον Πειραιά

Η επέκταση του τραμ στον Πειραιά περιλαμβάνει τη λειτουργία αρχικά 11 νέων στάσεων: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση.


Σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και η 12η στάση, με την επωνυμία «Ακτή Ποσειδώνος», που θα αποτελέσει τον νέο τερματικό σταθμό της γραμμής 7.

Το δίκτυο του τραμ αποτελούν πλέον 2 γραμμές:

- Η γραμμή 6 (ΠΙΚΡ – ΣΥΝ) «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και

- Η γραμμή 7 (ΒΟΥΛΑ – ΠΕΙΡ) «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)».

Σταθμός ανταπόκρισης και των 2 γραμμών είναι η στάση «Πικροδάφνη».

Η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο.

Η διάρκεια διαδρομής διαμορφώνεται στα 33΄ για τη διαδρομή «Σύνταγμα – Πικροδάφνη», στα 35΄ για το «Πικροδάφνη – Σύνταγμα», στα 57΄ για το «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» και στα 51΄ για το «Αγία Τριάδα – Ασκληπιείο Βούλας».

portnet.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ