2021-12-14 11:08:27
Φωτογραφία για Αγία Πετρούπολη: η νέα εναλλακτική πύλη του Δρόμου του Μεταξιού;
Η FELB ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία μεταξύ Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία και Πεκίνου στην Κίνα. Ωστόσο, η υπηρεσία είναι πολυτροπική, συνδέοντας λιμάνια της βόρειας Ευρώπης όπως το Ρότερνταμ, το Ντούισμπουργκ ή το Αμβούργο με την Αγία Πετρούπολη πριν από τη μεταφορά φορτίου στο σιδηρόδρομο στο δρόμο προς την Κίνα. «Είναι μια ανακούφιση και εναλλακτική της διαδρομής μέσω Πολωνίας και Λευκορωσίας», δήλωσε η FELB.

Νίκος Παπατόλιος

Το πιλοτικό τρένο της υπηρεσίας έφτασε ήδη στο Πεκίνο το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου. Το Cargo ξεκίνησε το ταξίδι του από το Αμβούργο στις 16 Νοεμβρίου, ενώ το τρένο από την Αγία Πετρούπολη ξεκίνησε να μεταφέρει 45 κοντέινερ στις 25 Νοεμβρίου. Από τον Ιανουάριο, η πολυτροπική υπηρεσία θα ξεκινήσει σε τακτική και σταθερή βάση, ενώ τα τρένα θα χρησιμοποιούν επίσης τη διαδρομή μέσω Καζακστάν για να φτάσουν στην Κίνα.

Η νέα υπηρεσία της FELB μέσω Αγίας Πετρούπολης. Πηγή: FELB


Πρέπει να παρακάμψουμε την Πολωνία και τη Λευκορωσία

Η νέα πολυτροπική υπηρεσία της FELB φέρνει πραγματικά τους κόμβους της Βόρειας Ευρώπης πιο κοντά στην Κίνα. Ξεκινά με τη μεταφορά εμπορευμάτων από το Ρότερνταμ, το Ντούισμπουργκ, το Αμβούργο ή το Γκντανσκ/Γδύνια προς την Αγία Πετρούπολη με διαδρομές μικρών αποστάσεων. Ο λόγος πίσω από αυτή την επιλογή είναι η προσπάθεια παράκαμψης της διέλευσης από την Πολωνία και τη Λευκορωσία, οι οποίες βρίσκονται εν μέσω μιας συνοριακής κρίσης που τροφοδοτείται από τον πολιτικό ανταγωνισμό.

«Πρόσφατα, υπήρξαν επανειλημμένες δυσκολίες στο ευρωπαϊκό κομμάτι της διαδρομής από την Κεντρική Ευρώπη προς την Κίνα. Ειδικότερα, η πολιτική κατάσταση στη Λευκορωσία και οι μακριές ουρές στα πολωνικά σύνορα δυσκόλεψαν τη μεταφορά», δήλωσε η FELB. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία επέλεξε τη διαδρομή μέσω Αγίας Πετρούπολης, η οποία φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματική αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα, όπως εξήγησε η ευρασιατική εταιρεία, έχει και κάποια πλεονεκτήματα αφού περιλαμβάνει μόνο μία αλλαγή διαδρομής τρένου στον τερματικό σταθμό Zabaikalsk στα σύνορα Ρωσίας-Κίνας. Η παραδοσιακή διαδρομή μέσω Πολωνίας και Λευκορωσίας περιελάμβανε δύο αλλαγές δρομολογίων τρένων.

Σαφής και ολοκληρωμένη επιχειρηματική λύση

Η ισχυρή συνεργασία με τους Russian Railways και η σύνδεση με το RZD BA (Russian Railways Business Asset) δίνει στην FELB αρκετά οφέλη για τον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση της διαδρομής μέσω Ρωσίας σύμφωνα με τις ανάγκες της. Η γνώση της εταιρείας για τη ρωσική αγορά επιτρέπει στην υπηρεσία να έχει περιορισμένους συνοριακούς ελέγχους, αποτελεσματικό εκτελωνισμό και να διασφαλίζει ευέλικτα προϊόντα, ενώ παράλληλα ενισχύει τη θέση της στην ευρασιατική αγορά.

«Η νέα υπηρεσία θα ενισχύσει αισθητά το εμπόριο αγαθών με την Κίνα, καθώς πλέον είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια σταθερή λύση με διαχειρίσιμους χρόνους διέλευσης, όπου έχουμε τα πάντα στα χέρια μας», τόνισε ο Uwe Leuschner, Διευθύνων Σύμβουλος της FELB. «Με τη διαδρομή μέσω της Αγίας Πετρούπολης, επιδεικνύουμε μια πραγματική εναλλακτική λύση που ανήκει στο μέλλον εν όψει της αύξησης του όγκου των εμπορευμάτων», κατέληξε.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ