2021-12-16 19:36:30
Φωτογραφία για Γαλλία: 10 νυχτερινές γραμμές τρένων θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία έως το 2030
Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η χώρα σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία περίπου δέκα νυχτερινές γραμμές τρένων έως το έτος 2030.

Μέσω ενός δελτίου τύπου, η γαλλική κυβέρνηση εξήγησε ότι με την ανακατασκευή 9.200 χιλιομέτρων μικρών γραμμών βροχής, η χώρα στοχεύει να προσφέρει ευκολότερη κινητικότητα και προσβασιμότητα, καθώς και να βοηθήσει την οικολογική μετάβαση.

Κινητικότητα, προσβασιμότητα και οικολογική μετάβαση είναι οι λέξεις-κλειδιά αυτού του έργου, στο οποίο προστίθεται η αποκατάσταση 9.200 χιλιομέτρων μικρών γραμμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Μόλις πρόσφατα, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε επίσης σχέδια για ένα νέο έργο που θα συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των τρένων που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό το έργο, το οποίο αναμένεται να κοστίσει τουλάχιστον 800 εκατομμύρια ευρώ, θα ξεκινήσει μεταξύ 2026 και 2030, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com .


Για τη διαχείριση του τροχαίου υλικού και άλλων διαδικασιών που σχετίζονται με αυτό το έργο, η γαλλική κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις αρχές του 2022.

Σχολιάζοντας την απόφαση να τεθούν σε χρήση πρόσθετες νυχτερινές γραμμές τρένων, η γαλλική κυβέρνηση σημείωσε ότι «η επένδυση στον σιδηρόδρομο σημαίνει επένδυση στο μέλλον».

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Jean Castex, εγκαινίασε το νυχτερινό τρένο από το Παρίσι στη Νίκαια τον Μάιο. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Castex είπε ότι αυτό το έργο θα βοηθήσει στην ενίσχυση της οικονομίας, του ποσοστού απασχόλησης και του τομέα της καινοτομίας της χώρας.

schengenvisainfo.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ