2021-12-17 07:18:59
Φωτογραφία για «Σύνδεση τρένου με τον ζωτικό χώρο των επιχειρήσεων μεταποίησης»
Το στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης των βιώσιμων μεταφορών στα μέσα σταθερής τροχιάς παρουσίασε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, στο συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στο σκέλος της δημιουργίας των Υποδομών και της Ανάπτυξης του Δικτύου, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις συνδέσεις του σιδηρόδρομου με τα μεγάλα λιμάνια, τις Βιομηχανικές Περιοχές και τα Εμπορευματικά Κέντρα, αλλά και της προοπτικές ανάπτυξης του τομέα της μεταποίησης. Όπως είπε:

«Ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την έναρξη του διαγωνισμού για έξι εμβληματικά σιδηροδρομικά έργα προϋπολογισμού 4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ.

Μετά τον Πειραιά, το τρένο θα συνδεθεί και με τα υπόλοιπα μεγάλα λιμάνια της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Λαύριο και Ραφήνα, αλλάζοντας τον εμπορικό χάρτη των μεταφορών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Πρόσφατα, ο ΟΣΕ υπέγραψε Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης και Συνεργασίας με την ΕΤΒΑ, με σκοπό τη σιδηροδρομική σύνδεση ΒΙΠΕ με κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Θα εξεταστεί, λοιπόν, η δυνατότητα συνεργασίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση των Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων (ΟΥΜΕΔ), καθώς η σύνδεση του τρένου με τον ζωτικό χώρο των επιχειρήσεων της μεταποίησης είναι το στοιχείο που θα προσδώσει την προστιθέμενη αξία που επιδιώκουμε όλοι στις εμπορευματικές μεταφορές».

Ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε επίσης τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού των μεταφορών στη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της αλυσίδας εφοδιασμού. Χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών ενισχύουν την αποδοτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, σε περιπτώσεις όπως:

Στην απόδοση των διαδικασιών εκτελωνισμού

Στην ποιότητα του εμπορίου και των υποδομών που υποστηρίζουν τις μεταφορές

Στην ευκολία διακανονισμού των αποστολών σε ανταγωνιστικές τιμές

Στην ποιότητα των υπηρεσιών logistics μέσω της διασύνδεσης σχετικών πληροφοριακών συστημάτων

Στην ικανότητα παρακολούθησης των εμπορευμάτων και

Στη συχνότητα με την οποία οι αποστολές παραδίδονται στους παραλήπτες εντός των προκαθορισμένων χρονικών διαστημάτων.



Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε με ομάδα ομιλητών, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει ο προγραμματισμός για την υλοποίηση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για το σχέδιο αξιολόγησης της βέλτιστης λύσης σιδηροδρομικής διασύνδεσης «Ελλάδας – Αλβανίας».

troxoikaitir.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ