2021-12-18 23:47:39
Φωτογραφία για Οι άνδρες με κορονοϊό πιο πιθανό να πεθάνουν από ότι οι γυναίκες, δείχνουν τα δεδομένα
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), οι άνδρες αποτελούν ένα δυσανάλογα μεγάλο μερίδιο των θανάτων από COVID-19 στη χώρα, αντιπροσωπεύοντας το 54,4% των θανατηφόρων κρουσμάτων.

Οδιαχωρισμός των φύλων είναι ακόμη πιο έντονος στη Νέα Υόρκη, όπου οι άνδρες αποτελούν το 57,5 ??τοις εκατό των θανάτων από COVID-19, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της πόλης.

Αυτό παρά το γεγονός ότι οι άνδρες αποτελούν μόνο το 49,3 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ και μόλις το 47,7 τοις εκατό των εθνικών περιπτώσεων COVID-19, σύμφωνα με το CDC.

Ορισμένοι ειδικοί αποδίδουν την τάση στον γενικά λιγότερο υγιεινό τρόπο ζωής των ανδρών και στον δισταγμό να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα.

«Είναι πιθανότατα μια αντανάκλαση παραγόντων του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα και το ποτό», δήλωσε η Δρ Τζέσικα Τζάσμαν, καθηγήτρια επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Mailman του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Και «οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να πάνε στον γιατρό από ότι οι άνδρες».


Πρόσθεσε, «Έχω μια προαίσθηση ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα COVID σε πρώιμο στάδιο από τους άνδρες».

Δηλαδή, εάν ένας άνδρας με COVID περιμένει μέχρι να είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και μετά πάει στα επείγοντα, είναι «λιγότερο πιθανό» να επιβιώσει από ό,τι είχε αναζητήσει ιατρική φροντίδα νωρίτερα.

Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην υψηλότερη θνησιμότητα των ανδρών θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το σχετικά υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού των γυναικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC, το 62,9 τοις εκατό των Αμερικανών γυναικών είναι πλήρως εμβολιασμένες, έναντι 58,7 τοις εκατό των ανδρών.

Υπάρχουν επίσης πιθανοί «βιολογικοί λόγοι» που οι γυναίκες που έχουν πεθάνει αποτελούν χαμηλότερο ποσοστό , συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών διαφορών, αλλά και του ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερο αριθμό «υποδοχέων» με τους οποίους συνδέεται ο κορωνοϊός.

Η τάση αντικατοπτρίζεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι άνδρες έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τον ιό από ότι οι γυναίκες, σύμφωνα με τους Sunday Times του Λονδίνου.

Το μήνυμα της  Δρ. Τζάσμαν προς τους άνδρες ήταν: «Όταν έχετε αμφιβολίες, αναζητήστε το εμβόλιο, αναζητήστε το τεστ, αναζητήστε ιατρική φροντίδα».

Πηγή: New York Post
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ