2021-12-19 00:04:03
Φωτογραφία για Πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επιστρέφει σε ολικό lockdown στις γιορτές,η Ολλανδία
Η Ολλανδία θα μπεί σε αυστηρό lockdown από το πρωί της Κυριακής για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος ενός νέου άλματος των κρουσμάτων COVID-19 λόγω της μετάλλαξης όμικρον, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός επισήμανε ότι το lockdown είναι αναπόφευκτο λόγω του πέμπτου κύματος από τη μετάλλαξη όμικρον του κορονοϊού. "Η Ολλανδία θα κλείσει πάλι. Αυτό είναι αναπόφευκτο λόγω του πέμπτου κύματος που έρχεται με τη μετάλλαξη όμικρον", δήλωσε. 

Όπως ανακοινώθηκε, το lockdown θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιανουαρίου. Τα καταστήματα με μη απαραίτητα αγαθά και προϊόντα, τα μπαρ, τα εστιατόρια και άλλοι δημόσιοι χώροι θα κλείσουν από τις 19 Δεκεμβρίου. Όλα τα σχολεία θα κλείσουν από τις 20 Δεκεμβρίου και θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. 

Η κυβέρνηση κάλεσε παράλληλα τα ολλανδικά νοικοκυριά να μην δεχτούν πάνω από δύο επισκέπτες στις γιορτές και οι συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους επίσης να μην ξεπερνούν τα δύο άτομα. 


Αν δεν αναλάβουμε σήμερα δράση θα υπάρξει μια "αδιανόητη κατάσταση στα νοσοκομείας μας" τα οποία έχουν περιορίσει τις υπόλοιπες δραστηριότητες τους για να περιθάλψουν τους ασθενείς με Covid-19, προειδοποίησε ο Ρούτε.

Η Ολλανδία βρίσκεται σε μερικό lockdown από τον Νοέμβριο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 20.000 ήδη από τον προηγούμενο μήνα από το χαμηλό του Οκτωβρίου στα 1.602. Η χώρα ανακοίνωσε 14.742 επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα. 

Μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Περιβάλλοντος, Γιάαπ βαν Ντίζελ προειδοποίησε ότι το νέο στέλεχος όμικρον εξαπλώνεται δύο με τρεις φορές ταχύτερα από τη μετάλλαξη δέλτα. 

Η Ολλανδία έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να επιταχύνει την καμπάνια για την αναμνηστική δόση καθώς έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Αυστρία έχει χορηγήσει 3,3 εκατ. αναμνηστικές δόσεις και το Βέλγιο 2,8 εκατ. ενώ η Ολλανδία έχει χορηγήσει περίπου 1,5 εκατ. δόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Νόσων, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η χώρα δεν διαθέτει πλέον πολλές άδειες μονάδες εντατικής θεραπείας. Για κάθε 100.000 κατοίκους υπάρχουν μόλις επτά κενές κλίνες ΜΕΘ, σε σύγκριση με 48 στη Γερμανία και 19 στη Γαλλία, σύμφωνα με μελέτη του University of Oxford που συγκέντρωσε στοιχεία του ΟΟΣΑ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των κυβερνήσεων
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ