2021-12-20 08:35:43
Φωτογραφία για STOP το feature, όταν η Google παρακολουθεί συνεχώς την τοποθεσία

 



Όπως εξηγεί το phonearena.com, μπορεί να θεωρήσεις ότι η απενεργοποίηση του Google Location History ενώ βρίσκεσαι στο λογαριασμό σου Google και πιο συγκεκριμένα στο myactivity.google.com. θα σταματήσει τη Google από το να παρακολουθεί τις κινήσεις σου. Η Google, από την μεριά της ισχυρίζεται, ότι το χαρακτηριστικό τη βοηθάει για να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους χρήστες. Η εταιρεία, επίσης ισχυρίζεται ότι το Location History είναι απενεργοποιημένο εκ προεπιλογής και μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο με την άδεια του χρήστη.

Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείς το Google Maps, μπορεί εύκολα να ενεργοποιήσεις το χαρακτηριστικό. Και αν μεταβείς στο myactivity.google.com συνδεθείς και απενεργοποιήσεις πάλι το Lovation History, απλά θα σταματήσει τη Google από το να συλλέξει νέες πληροφορίες. Όλα τα δεδομένα που έχει συλλέξει στο παρελθόν, θα είναι ακόμη διαθέσιμα στο maps.google.com/timeline.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Hill, μπορείς να διαγράψεις αυτές τις πληροφορίες στο Location History. Για να το κάνεις αυτό πήγαινε στο myactivity,google.com και κάτω από το Location History πίεσε στο βέλος. Αυτό θα σε πάει στο ιστορικό όπου από εκεί θα μπορείς να διαγράψεις τη δραστηριότητά σου.

Μέχρι στιγμής, έχουμε δει πως να απενεργοποιήσεις το Location History και πως να διαγράψεις όλα την προηγούμενη δραστηριότητα που έχει αποθηκευμένη η Google. Αλλά χωρίς να σταματήσεις τη Google από το να σε παρακαλουθεί θα συνεχίσει να συλλέγει πληροφορίες τοποθεσίας όταν επισκέπτεσαι Google sites, apps και υπηρεσίες όπως το Google Maps.

Καλύτερα είναι να θέσεις σε παύση το Web & App Activity Tracking και αυτό το κάνεις ως εξής. Μεταβαίνεις στο myactivity.google.com και στο κουτί Web & App Activity πιέζεις το βέλος και επιλέγεις το Turn off. Η Google σε προειδοποιεί βέβαια τι θα συμβεί με μια τέτοια ενέργεια. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η παύση της Web & App δραστηριότητας, μπορεί να περιορίσει ή να απενεργοποιήσει πιο εξατομικευμένες εμπειρίες σε όλες τις υπηρεσίες της Google. Για παράδειγμα, μπορεί να σταματήσετε να βλέπετε πιο σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης ή συστάσεις για μέρη που σας ενδιαφέρουν. Αυτή η ρύθμιση θα διακόπτεται σε όλους τους ιστότοπους, τις εφαρμογές και τις συσκευές που είναι συνδεδεμένοι σε αυτόν τον λογαριασμό.

Ακόμα και όταν αυτή η ρύθμιση έχει διακοπεί, η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει προσωρινά πληροφορίες από πρόσφατες αναζητήσεις προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα της ενεργής συνεδρίας αναζήτησης. Η παύση αυτής της ρύθμισης δεν διαγράφει τα δεδομένα του παρελθόντος. Μπορείτε να δείτε ή να διαγράψετε τα δεδομένα σας και πολλά άλλα στη διεύθυνση myactivity.google.com.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα account.google.com για να αλλάξετε αυτή και άλλες ρυθμίσεις του λογαριασμού σας Google και να μάθετε για τα δεδομένα που συνεχίζει να συλλέγει η Google και γιατί, στη διεύθυνση policies.google.com.

Αν ακολουθήσετε όλες τις προαναφερθείσες οδηγίες , όχι μόνο θα διαγράψετε όλα τα δεδομένα τοποθεσίας που έχει συλλέξει η Google όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα μπορέσετε επίσης να τη σταματήσετε από τη συλλογή των πιο πρόσφατων πληροφοριών που θα μπορούσαν να ληφθούν από την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας στο Web και στις εφαρμογές. Ακόμη και αν διακόψετε την παρακολούθηση και νιώσετε ότι έχετε χάσει κάποιες δυνατότητες μπορείτε να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις και να αντιστρέψετε όλα όσα έχετε κάνει.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ