2021-12-20 14:32:10
Φωτογραφία για Αλλάζει το παιχνίδι ο ΟΤΕ και στην TV



Αυξάνει δωρεάν τις ταχύτητες στο internet, βάζει οπτικές ίνες σε όλη τη χώρα.

Κίνηση ματ από τον ΟΤΕ. Η εταιρεία θα προχωρήσει σε σημαντική αύξηση των συνολικών επενδύσεων, οι οποίες θα ξεπεράσουν τα  3 δισ. ευρώ  μέχρι το 2027, υλοποιώντας το δίκτυο σταθερής που θα καλύψει τις ψηφιακές ανάγκες της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, φέρνοντας την οπτική ίνα (FTTH) σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις.

Η απόφαση για τη μεταφορά της οπτικής ίνας σε 3 εκατ. σπίτια θα καλύψει τα 2/3 της χώρας. Παράλληλα, ο Όμιλος ΟΤΕ πήρε τη στρατηγική απόφαση να αναβαθμίσει, εντελώς δωρεάν, τις ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού internet των συνδρομητών Cosmote στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενίσχυση της διείσδυσης των υψηλών ταχυτήτων internet και η αξιοποίηση των σημερινών δυνατοτήτων των δικτύων σταθερής από μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Η αναβάθμιση των ταχυτήτων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, εφόσον εγκριθεί από την ΕΕΤΤ, αναμένεται να ξεκινήσει το α’ τρίμηνο του 2022 και θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στη χρονιά.

Με τον τρόπο αυτό ο ΟΤΕ θα διατηρήσει τους υφιστάμενους συνδρομητές και θα προσεγγίσει κι άλλους, στέλνοντας μια ηχηρή απάντηση στα σχέδια της United Group, η οποία με την απόκτηση της Wind έχει βάλει στόχο να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα μέχρι το 2025.

Αυξάνοντας τις ταχύτητες, και μάλιστα δωρεάν, ο ΟΤΕ ανοίγει τον δρόμο, αναπόφευκτα, και στους ανταγωνιστές του στη streaming τηλεόραση, αλλά πιέζει και την ελεύθερη τηλεόραση για επενδύσεις στην ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος. Υπηρεσίες όπως το Amazon Prime Video, το Netflix, το CINOBO, η ΕON (Nova), το ERTFlix και προσεχώς το HBO Max και η Disney+ θα μπορούν να φτάσουν με καλύτερη ποιότητα σήματος σε όλα τα νοικοκυριά.





Typologies 



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ