2021-12-21 08:48:19
Φωτογραφία για Αγία Ιουλιανή της Νικομηδείας
Η Αγία Ιουλιανή της Νικομηδείας είναι Αγία της Ορθόδοξης, η μνήμη της εορτάζεται στις 21 Δεκεμβρίου. Η Αγία Ιουλιανή καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας από ειδωλολάτρες γονείς της αρχοντικής τάξης, ενώ η ίδια είχε κρυφά γίνει χριστιανή. 

Οι γονείς της την είχαν αρραβωνιάσει με έναν αξιωματιούχο που ονομαζόταν Ελεύσιος, ήδη από μικρή ηλικία. Η Ιουλιανή προσπάθησε να καθυστερήσει τον γάμο και, όταν είδε πως δεν μπορούσε πια, αρνήθηκε να παντρευτεί. Ο Ελεύσιος, γεμάτος οργή, πληροφορήθηκε ότι η Ιουλιανή ήταν χριστιανή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη της Αγίας.

Κατά την παραμονή της στη φυλακή, της δόθηκε η ευκαιρία να παντρευτεί τον Ελεύσιο ώστε να γλυτώσει την ζωή της, η Ιουλιανή όμως αρνήθηκε να νυμφευθεί ειδωλολάτρη.

Ο Ελεύσιος, αφού τη μαστίγωσε, της έκαψε το πρόσωπο και στη συνέχεια της είπε: "Πήγαινε τώρα στον καθρέφτη να δεις την ομορφιά σου". Εκείνη του απάντησε: "Στην ανάσταση των δικαίων, δεν θα υπάρξουν καψίματα και πληγές, παρά μόνο η ψυχή. Γι' αυτό Ελεύσιε, προτιμώ τις προσωρινές πληγές του σώματος παρά τις αιώνιες πληγές της ψυχής". Λίγο μετά, η Αγία Ιουλιανή αποκεφαλίστηκε, σε ηλικία μόλις δεκαοκτώ ετών. Ο Ελεύσιος αργότερα κατασπαράχθηκε από λιοντάρι όταν ναυάγησε σε κάποιο άγνωστο νησί.

Πηγή: wikipedia
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ