2021-12-22 13:06:34
Φωτογραφία για Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με ...Μήλα
Το  κόκκινο ή πράσινο χρώμα τους που είναι απόλυτα ταιριαστό με την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, κάνει τα μήλα ιδανική ...πρώτη ύλη για πολλές και διαφορετικές μορφές διακοσμήσεων αφού μπορείτε να τα μετατρέψετε σε ...κηροπήγια, να τα χρησιμοποιήσετε σε γιορτινά στεφάνια και γιρλάντες, σε κάθε είδους επιτραπέζιες συνθέσεις, ακόμη και ως ...κρεμαστά στολίδια. 

Για να τα στερεώσετε σε στεφάνια ή γιρλάντες θα χρησιμοποιήσετε είτε πιστόλι σιλικόνης είτε θα τα τρυπήσετε στο πίσω μέρος περνώντας ένα κομμάτι λεπτό σύρμα και θα τα δέσετε πάνω στο στεφάνι ή την γιρλάντα σαν να επρόκειτο για οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό στοιχείο. 

Επειδή μετά κάποιες μέρες όπως είναι φυσικό τα μήλα, όσο γερά και σχετικά άγουρα και αν έχετε επιλέξει, θα αρχίσουν να μαραίνονται, ο τρόπος με το σύρμα είναι ο πρακτικότερος ώστε σε στεφάνια, γιρλάντες και κρεμαστές συνθέσεις όχι της ....τελευταίας στιγμής που θέλετε να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα απλώς θα  ...αντικαταστήσετε τα μήλα μετά μερικές μέρες  με φρέσκα. 


Ιδιαίτερα όμορφες για επιτραπέζιες διακοσμήσεις και οι συνθέσεις με μήλα ...κηροπήγια. 

Θα χρειαστεί απλώς να "σκάψετε" με ένα μαχαιράκι στο πάνω μέρος τους ένα βαθούλωμα τόσο όσο να χωρά να "σφηνωθεί" το κεράκι που θα προσαρμόσετε και που μπορεί να είναι ένα ρεσώ ή ένα ψηλότερο λεπτό κερί.  

Για να δώσετε ...χιονισμένη όψη στην εξωτερική όψη μήλων που θα χρησιμοποιήσετε σε χριστουγεννιάτικες απλώστε στην επιφάνειά τους με πινέλο ατλακόλ ελαφρά αραιωμένη με νερό και στην συνέχεια ...βουτήξτε τα  σε αλάτι ή ζάχαρη άχνη, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία και τινάζοντας την περισσή ποσότητα ζάχαρης ή αλατιού έως ότου αποκτήσουν την όψη που θέλετε.

Αν πριν κολλήσετε με σελοτέιπ σε κάποιο σημείο ένα χαρτί κομμένο σε ένα γιορτινό σχήμα που θα αφαιρέσετε όταν έχει πλήρως στερεοποιηθεί - στεγνώσει το αλάτι ή η ζάχαρη στην υπόλοιπη επιφάνεια επίσης θα αποκτήσουν πολύ εντυπωσιακή όψη.  

Σε κάθε μορφή σύνθεσης τα μήλα συνδυάζονται πολύ καλαίσθητα με φυσική πρασινάδα, γκυ, κλαδάκια έλατου κλπ. και με τρόπο απλό και ιδιαίτερα οικονομικό θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε πραγματικά πολύ όμορφες και φυσικές γιορτινές διακοσμήσεις.   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν χαφ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν χαφ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ